Weerbericht Hollands Kroon – veelal bewolkt en kans op buien

Hollands Kroon – Vandaag is het veelal bewolkt met kans op buien, De temperatuur komt uit op circa 10 graden. De zuidwestenwind is matig tot vrij krachtig: aan de kust en op het IJsselmeer krachtig en soms nog even hard. Na dinsdag blijft het nog een dag of wat wisselvallig, maar de wind zwakt af. Op vrijdag en zaterdag is het droog met in het weekeinde ook meer zon en maxima tot 15 graden.
Een zuidwestelijke stroming voert maritiem polaire lucht aan. Een barocliene zone (van oorsprong occlusie) ligt boven het midden en zuiden van het land, beweegt traag in noordelijke richting en bevindt zich om 12 UTC boven het noorden en verlaat in de loop van de middag het noorden. Tevens verbrokkelt het systeem daarbij. Een ontwikkelende trog (CAD) trekt woensdagnacht via East Anglia de Noordzee op. Het bijbehorende laag trekt woensdagochtend ten noorden van de Wadden oostwaarts richting Denemarken. Na passage voert de westelijke stroming maritiem polaire lucht aan.
Grote kans (ca. 80%) op terugkeer naar het wat koele en wisselvallige weertype. Kleine kans (ca. 20%) op aanhouden van het overwegend droge weertype met temperaturen boven normaal.
eps_pluim_tt_06235

Wendy
Wendy

Wendy is een gepassioneerde schrijver voor 10beste.com, waar ze haar expertise en interesse combineert om informatieve en boeiende inhoud te creëren. Met een talent voor het vergelijken van verschillende producten en het delen van nuttige inzichten, streeft Wendy ernaar om lezers te helpen weloverwogen beslissingen te nemen. Haar bijdragen omvatten een breed scala aan onderwerpen, variërend van technologie tot lifestyle, en ze is altijd op zoek naar nieuwe manieren om waarde toe te voegen aan het leven van haar lezers. Volg Wendy's werk op 10beste.com voor nuttige tips, gedetailleerde vergelijkingen en deskundige adviezen.

Inhoud

Nieuwe blogs