Weerbericht Hollands Kroon – vrij zonnig en het wordt 15 graden

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

HOLLANDS KROON – Tussen een hogedrukgebied boven het Oostzeegebied en een lagedrukgebied net west van het Iberisch Schiereiland staat in onze omgeving een zuidoostelijke stroming waarmee warme en droge lucht wordt aangevoerd. 
In de loop van volgende week verdwijnt het hoog boven de Oostzee en dringt het laag van het zuidwesten uit op richting Midden- en later in de week ook Oost-Europa. Tegelijkertijd zien we west van de Britse Eilanden een rug ontwikkelen. De stroming draait in de loop van de week via oost naar noordoost en op de nog langere termijn zelfs weer naar richtingen tussen west en noord.
De warme lucht lijkt zich sowieso tot halverwege volgende week te kunnen handhaven, alhoewel de noordelijke kustgebied met een noordoostelijke stroming al te maken krijgen met de aanvoer van koelere lucht van over de Noordzee.
Vamdaag is het opnieuw zonnig al vormen zich later wel stapelwolken. De kans op een bui is klein. De temperatuur stijgt naar circa 15 graden. Aan de kust in de middag afkoeling door wind van zee. In het algemeen is de wind zwak tot matig uit het zuiden. Van donderdag tot en met zondag is het droog, meest zonnig en vrij warm met in het weekeinde maxima omstreeks 23 graden.

Share this article

Related posts

Category

Category

Category

Category