Weerbericht Hollands Kroon – wisselend bewolkt en het wordt 15 graden

Hollands Kroon – Zondagochtend nemen de regenkansen af en later komt de zon nu en dan tevoorschijn. Later in de middag opnieuw bewolking en in de avond buienkansen. Het wordt tussen 13 en 16 graden en aan de kust staat een vrij krachtige zuiden- tot zuidwestenwind.
Het aandachtsgebied bevindt zich in en zuidelijke stroming waarin zachte lucht wordt aangevoerd. De gehele verwachtingsperiode ligt een golvende frontale zone min of meer noord-zuid georiënteerd boven ons aandachtsgebied. Ook op hoogte is de stroming zuidelijk aan de oostzijde van een hoogtetrog ten westen van Ierland. Later in de nacht en in de ochtend trekt een zwak en diffuus koufront van west naar oost over het land. Het front komt dan noord-zuid georiënteerd langs de oostgrens of boven het uiterste westen van Duitsland tot stilstand. Langs het front trekt een volgende golf (03 UTC boven het Centraal Massief in Frankrijk) naar het noorden en deze trekt in de late avond en nacht over het land. De activiteit daarvan ziet er wat serieuzer uit, mede door extra forcering van een inkomende kortgolvige hoogtetrog vanuit het zuiden. Deze passeert in de nacht naar maandag, waarna maandag in de loop van de ochtend nog een tweede front van zuidwest naar noordoost lijkt over te trekken. Daarachter bereikt een zwakke rug het westen in de loop van maandagmiddag.
Grote kans (70-80%) op het aanhouden van het wisselvallige weertype. Vanaf begin volgende week wel een grote kans (rond 70%) op een overgang naar temperaturen boven het langjarig gemiddelde.
eps_pluim_tt_06235
 

Picture of Wendy
Wendy

Wendy is een gepassioneerde schrijver voor 10beste.com, waar ze haar expertise en interesse combineert om informatieve en boeiende inhoud te creëren. Met een talent voor het vergelijken van verschillende producten en het delen van nuttige inzichten, streeft Wendy ernaar om lezers te helpen weloverwogen beslissingen te nemen. Haar bijdragen omvatten een breed scala aan onderwerpen, variërend van technologie tot lifestyle, en ze is altijd op zoek naar nieuwe manieren om waarde toe te voegen aan het leven van haar lezers. Volg Wendy's werk op 10beste.com voor nuttige tips, gedetailleerde vergelijkingen en deskundige adviezen.

Inhoud

Nieuwe blogs