2°C | Amsterdam

Weerbericht Hollands Kroon – zonnig en het wordt 11 graden

Hollands Kroon – Vandaag is het droog en meest zonnig weer. De temperatuur stijgt naar waarden tussen 10 en 13 graden en de wind is matig uit het noorden tot noordoosten. Donderdag eveneens zonneschijn en nog iets hogere temperaturen. Daarna overgang naar koud weer (maximaal 8 graden) met in het weekeinde een stijgende kans op regen en zondag buien met onweer en hagel.
Hogedrukgebied met het centrum boven de zuidelijke Noordzee en een rug richting het midden van Europa zorgde overwegend droog en rustig weer. Op 500 hPa bouwt zich boven de Atlantische Oceaan een rug op, het zwaartepunt van het hogedrukgebied tussen Groenland en Ierland, die gedurende de gehele meerdaagse periode het weerbeeld gaat bepalen. Op de noordoost flank van deze rug wordt met een noordwestelijke stroming in de bovenlucht koude lucht aangevoerd, die zorgt voor een buiig weertype.
Na het weekeinde gaat de bij de hoogterug behorende 500 hPa trog boven Scandinavië uitdiepen en trekt langzaam retrogade in de richting van de Britse Eilanden. Aan de grond zien we volgende week een uitgebreid en complex laag boven onze omgeving, zorgend voor een wisselvallig weertype.

Modelbeoordeling en onzekerheden
Dag Zonkans Neerslagkans Min. temperatuur Max. temperatuur Windrichting Windsnelheid
Wo 70% 10% 3 12 no 2
Do 60% 10% 3 15 oost 3
Vr 40% 20% 4 11 no 3
Za 40% 30% 4 9 noord 4
Zo 30% 80% 3 8 nw 3
Ma 40% 80% 2 8 nw 4

Related Articles

Veel mensen zijn inmiddels overstag en kiezen voor zonne-energie. Hoewel zonnepanelen steeds populairder worden, was dat niet altijd het geval. Tijd om de 5

Verdien een beloning in de vorm van rente door middel van het staken van crypto!

Meer weten? Lees er meer over bij onze top 3 favo exchanges:

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet.

Een beginner in de cryptowereld? Nederlands grootste crypto exchange Bitvavo helpt je graag in jouw proces!

Belangrijke mededeling: Tijdelijk 1000 euro GRATIS trading fees

HollandseKroonactueel.nl biedt jou niet alleen het laatste Crypto nieuws. Wij bieden jou ook 1000 euro gratis trading fees aan bij Nederlands grootste Crypto Exchange.