Weerbericht Hollands Kroon – zonnig en het wordt 11 graden

Hollands Kroon – Vandaag is het droog en meest zonnig weer. De temperatuur stijgt naar waarden tussen 10 en 13 graden en de wind is matig uit het noorden tot noordoosten. Donderdag eveneens zonneschijn en nog iets hogere temperaturen. Daarna overgang naar koud weer (maximaal 8 graden) met in het weekeinde een stijgende kans op regen en zondag buien met onweer en hagel.
Hogedrukgebied met het centrum boven de zuidelijke Noordzee en een rug richting het midden van Europa zorgde overwegend droog en rustig weer. Op 500 hPa bouwt zich boven de Atlantische Oceaan een rug op, het zwaartepunt van het hogedrukgebied tussen Groenland en Ierland, die gedurende de gehele meerdaagse periode het weerbeeld gaat bepalen. Op de noordoost flank van deze rug wordt met een noordwestelijke stroming in de bovenlucht koude lucht aangevoerd, die zorgt voor een buiig weertype.
Na het weekeinde gaat de bij de hoogterug behorende 500 hPa trog boven Scandinavië uitdiepen en trekt langzaam retrogade in de richting van de Britse Eilanden. Aan de grond zien we volgende week een uitgebreid en complex laag boven onze omgeving, zorgend voor een wisselvallig weertype.

Modelbeoordeling en onzekerheden
Dag Zonkans Neerslagkans Min. temperatuur Max. temperatuur Windrichting Windsnelheid
Wo 70% 10% 3 12 no 2
Do 60% 10% 3 15 oost 3
Vr 40% 20% 4 11 no 3
Za 40% 30% 4 9 noord 4
Zo 30% 80% 3 8 nw 3
Ma 40% 80% 2 8 nw 4
Wendy
Wendy

Wendy is een gepassioneerde schrijver voor 10beste.com, waar ze haar expertise en interesse combineert om informatieve en boeiende inhoud te creëren. Met een talent voor het vergelijken van verschillende producten en het delen van nuttige inzichten, streeft Wendy ernaar om lezers te helpen weloverwogen beslissingen te nemen. Haar bijdragen omvatten een breed scala aan onderwerpen, variërend van technologie tot lifestyle, en ze is altijd op zoek naar nieuwe manieren om waarde toe te voegen aan het leven van haar lezers. Volg Wendy's werk op 10beste.com voor nuttige tips, gedetailleerde vergelijkingen en deskundige adviezen.

Inhoud

Nieuwe blogs