Weerbericht Hollands Kroon – zonnig en het wordt 14 graden

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Hollands Kroon – Zaterdag is het vooral in de ochtend nog bewolkt. Tijdens de middaguren komt er meer zonneschijn. Het blijft droog. De temperatuur loopt op naar waarden tussen 13 graden op Texel en 17 graden ten zuiden van het Noordzeekanaal. De wind is zwak tot matig uit het zuidoosten. Zondag gaat de temperatuur nog wat verder omhoog. Wel kan er een enkele bui vallen.
Tussen een hoog boven centraal Europa en lagedruk boven de oceaan staat er in ons aandachtsgebied een zuidoostelijke stroming. Een zwakke frontale zone strekt zich momenteel uit van het zuidoosten van Frankrijk naar Zuid-Duitsland en in de stroming komt deze zone heel langzaam naar het noorden. Boven het westen van Frankrijk ontstaat er in de loop van de middag een golf in deze zone, waarvan de golftop in de nacht naar zondag via East-Anglia noordwaarts trekt.
Het inactieve warmtefront-deel passeert later in de middag en avond van zuid naar noord, het koufront trekt in de loop van zondagnacht en -ochtend van west naar oost over Nederland. Het front komt dan noord-zuid georiënteerd langs de oostgrens of boven het westen van Duitsland tijdelijk tot stilstand. Zondagavond nadert van het zuiden uit een volgende golf. De activiteit daarvan ziet er serieuzer uit. mede door de extra forcering van een hoogtetrog die op dit systeem inloopt.
Grote kans (rond 80%) op het aanhouden van het wisselvallige weertype. In het volgende weekeinde waarschijnlijk nog koel, daarna een toenemende kans op temperaturen boven het langjarig gemiddelde.
eps_pluim_tt_06235

Share this article

Related posts

Category

Category

Category

Category