Weerbericht Hollands Kroon – zonnige start, vanavond toenemende kans op regen

Hollands Kroon – begint zonnig. Later neemt de bewolking toe en in de avond gaat het van het westen uit regenen. De temperatuur loopt op naar 14-15 graden. Vlak aan zee lagere waarden. De wind waait uit het zuiden tot zuidwesten en wordt matig, aan de kust en op het IJsselmeer vrij krachtig. Dinsdag is er nog een buienkans en weer iets lagere temperaturen. Daarna overgang naar overwegend meest droog, zonnig en vooral warm weer met vanaf vrijdag maxima tot 20 graden en hoger.
In het hoogtepatroon ligt een rug ten westen van ons land. Deze beweegt langzaam over ons land en komt in het weekend als blokkerend hoog boven Scandinavie en Rusland te liggen en handhaaft zich daar in de nieuwe week. In de loop van deze week komt een uitgezakte hoogtetrog vanaf de Atlantische Oceaan dichterbij en komt dan vanaf Groenland, west van Ierland langs richting het Iberisch Schiereiland te liggen. In het begin van de nieuwe week komt een hoogtelaag west van Spanje te liggen en komen we geleidelijk onder invloed van een trog vanuit dit laag. In het grondpatroon zien we op woensdag een hoog met het centrum boven onze omgeving liggen. Dit verplaatst zich geleidelijk richting Scandinavie en Rusland. Boven het zuidwesten van Europa zien we lagedruk en onstabiliteit. Tot en met het weekend houdt het hoog greep op onze omgeving en zorgt met een zuidoostelijke wind voor aanvoer van warme lucht. In de loop van de nieuwe week komt onze omgeving onder een cyclonale invloed en neemt de kans op neerslag toe.

Dag Zonkans Neerslagkans Min. temperatuur Max. temperatuur Windrichting Windsnelheid
Ma 50% 30% 2 15 zuid 3-4
Di 50% 60% 8 12 nw 4
Wo 70% 20% 4 15 zw 2
Do 70% 0% 5 18 zo 3
Vr 70% 0% 7 20 zo 3
Za 70% 10% 12 22 zo 3
Wendy
Wendy

Wendy is een gepassioneerde schrijver voor 10beste.com, waar ze haar expertise en interesse combineert om informatieve en boeiende inhoud te creëren. Met een talent voor het vergelijken van verschillende producten en het delen van nuttige inzichten, streeft Wendy ernaar om lezers te helpen weloverwogen beslissingen te nemen. Haar bijdragen omvatten een breed scala aan onderwerpen, variërend van technologie tot lifestyle, en ze is altijd op zoek naar nieuwe manieren om waarde toe te voegen aan het leven van haar lezers. Volg Wendy's werk op 10beste.com voor nuttige tips, gedetailleerde vergelijkingen en deskundige adviezen.

Inhoud

Nieuwe blogs