2°C | Amsterdam

Wel EHBO-diploma maar niet reanimeren bij nood

HOLLANDS KROON – Van de mensen die een EHBO-diploma hebben, is een derde niet bereid iemand te reanimeren. Dat constateert het Rode Kruis na een onderzoek van TNS NIPO onder meer dan duizend mensen,meldt NH.

Een verklaring waarom slechts 64 procent wel wil ingrijpen, is er niet. Van de mensen zonder EHBO-diploma is maar 16 procent bereid iemand te reanimeren.
Bij bewusteloosheid zegt bijna 80 procent van de mensen met een juiste opleiding te willen helpen. Ruim 30 procent zonder diploma durft het dan niet aan om hulp te bieden. Bij een bloeding is dat percentage 75 versus 40.
Dramatisch
Het Rode Kruis vindt de uitkomsten dramatisch, omdat juiste de eerste minuten na een ongeval van levensbelang zijn. “Uit eigen ervaring weten wij wel dat mensen zonder diploma vaak niet weten wat ze moeten doen of dat ze bang zijn fouten te maken”, aldus een woordvoerster.
Volgens de zegsvrouw waren de uitkomsten bij een vergelijkbaar onderzoek vier jaar geleden minder teleurstellend. De hulpverleningsorganisatie noemt het extra zorgelijk dat ook maar weinig mensen overwegen een EHBO-cursus te doen.
EHBO-app
Het Rode Kruis verkoopt zelf EHBO-cursussen en wil die nu beter aan de man gaan brengen. Omdat mensen vaak vinden dat ze te duur zijn, te intensief of te ingewikkeld, biedt het Rode Kruis de cursus ook via internet aan of via een speciale EHBO-app.

Related Articles

Verdien een beloning in de vorm van rente door middel van het staken van crypto!

Meer weten? Lees er meer over bij onze top 3 favo exchanges:

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet.

Een beginner in de cryptowereld? Nederlands grootste crypto exchange Bitvavo helpt je graag in jouw proces!

Belangrijke mededeling: Tijdelijk 1000 euro GRATIS trading fees

HollandseKroonactueel.nl biedt jou niet alleen het laatste Crypto nieuws. Wij bieden jou ook 1000 euro gratis trading fees aan bij Nederlands grootste Crypto Exchange.