2°C | Amsterdam

Wel gevaccineerd maar nog geen stempel in het gele boekje? Dat kan alsnog

HOLLANDS KROON – Over het stempelen in het zogenoemde Gele Boekje is de afgelopen weken veel te doen geweest. Vanaf zaterdag 5 juni stempelt de GGD de coronavaccinatie(s) in het Gele Boekje af. Dit gebeurt op moment van de eerste en/of tweede afspraak op de vaccinatielocatie. Inwoners die al eerder zijn gevaccineerd bij GGD Hollands Noorden, kunnen van donderdag 10 tot en met zaterdag 19 juni terecht bij het hoofdkantoor van de GGD in Alkmaar (Hertog Aalbrechtweg 22). Op een vaccinatielocatie worden aan de doelgroep die eerder al twee keer is gevaccineerd géén stempels verstrekt.

Voor het afstempelen van het Gele Boekje kunnen mensen die al twee keer zijn gevaccineerd tegen corona terecht op uitsluitend onderstaande tijden.
* Van maandag tot en met vrijdag van 18 tot 20 uur.
* Zaterdag 12 en 19 juni van 10 tot 16 uur.

Woordvoerder Harry Katstra zegt hierover: “GGD Hollands Noorden verstrekt uitsluitend stempels voor vaccinaties die zijn gegeven bij de GGD. Iemand die is gevaccineerd door de huisarts of een andere organisatie kan niet bij de GGD terecht voor een stempel omdat de GGD in hun geautomatiseerd systeem niet kan zien of iemand is gevaccineerd. Om het vaccinatieboekje te kunnen afstempelen, is het noodzakelijk dat mensen die bij de GGD zijn geprikt het vaccinatieboekje, een ID én een vaccinatieregistratie bij zich heeft.

Het gele inentingsboekje, waarin staat welke vaccinaties iemand heeft ontvangen, is geen officieel bewijs van vaccinatie tegen corona. Het boekje wordt in veel landen niet geaccepteerd als bewijs dat een coronavaccinatie heeft plaatsgevonden. Het nog te verschijnen digitale Europese vaccinatiebewijs wordt wél erkend in alle landen binnen de EU. Het ministerie van Volksgezondheid gaat er vanuit dat elke Nederlander die is gevaccineerd dit bewijs voor de zomervakantie in het bezit moet kunnen hebben.

Dat de GGD toch in het Gele Boekje stempelt, komt door de grote vraag die er onder de inwoners leeft.

Related Articles

Verdien een beloning in de vorm van rente door middel van het staken van crypto!

Meer weten? Lees er meer over bij onze top 3 favo exchanges:

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet.

Een beginner in de cryptowereld? Nederlands grootste crypto exchange Bitvavo helpt je graag in jouw proces!

Belangrijke mededeling: Tijdelijk 1000 euro GRATIS trading fees

HollandseKroonactueel.nl biedt jou niet alleen het laatste Crypto nieuws. Wij bieden jou ook 1000 euro gratis trading fees aan bij Nederlands grootste Crypto Exchange.