2°C | Amsterdam

Werknemers glas- en tuinbouw gaan er op vooruit door nieuwe cao.

HOLLANDS KROON – De cao glastuinbouw is met ingang van 14 oktober 2016 algemeen verbindend verklaard. De cao geldt daarmee voor de gehele bedrijfstak glastuinbouw. De algemeen verbindend verklaring vloeit voort uit een besluit van de minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid op verzoek van sociale partners. Hierdoor gelden de cao-bepalingen voor alle werkgevers en werknemers in de glastuinbouwsector, ongeacht of zij lid zijn van een werkgevers- of werknemersorganisatie.
De cao glastuinbouw heeft een looptijd tot en met eind februari 2018 en geldt voor circa 50.000 werknemers met een vast of tijdelijk dienstverband en gedeeltelijk ook voor uitzendkrachten die in de glastuinbouw werkzaam zijn.
De nieuwe cao kent een nieuwe vereenvoudigde arbeidstijdenregeling in de vorm van een jaarurenmodel en een nieuwe toeslagentabel voor overwerk en werk buiten de reguliere bedrijfstijd. Daarnaast is een regeling geïntroduceerd voor bedrijven waar structureel op zondag wordt gewerkt. Ook is er de mogelijkheid van een weekrooster van vijf aaneengesloten dagen inclusief de zaterdag en zondag. Bovendien is een regeling opgenomen voor seizoenscontracten waarmee wordt afgeweken van de ketenbepaling uit de Wet Werk en Zekerheid (WWZ). Voor contracten tot 9 maanden geldt dan een onderbreking van 3 maanden in plaats van de wettelijk termijn van 6 maanden,meldt Werkgeverslijn Land- en tuinbouw.

Related Articles

Zoek je een heerlijk nieuw recept om te proberen? Zoek niet verder, want we hebben de perfecte voor je. Dit droprecept zal je smaakpapillen
Schiphol is een van de drukste luchthavens van Europa, en het vinden van een parkeerplek kan moeilijk zijn. Dat is waar valet parking van

Verdien een beloning in de vorm van rente door middel van het staken van crypto!

Meer weten? Lees er meer over bij onze top 3 favo exchanges:

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet.

Een beginner in de cryptowereld? Nederlands grootste crypto exchange Bitvavo helpt je graag in jouw proces!

Belangrijke mededeling: Tijdelijk 1000 euro GRATIS trading fees

HollandseKroonactueel.nl biedt jou niet alleen het laatste Crypto nieuws. Wij bieden jou ook 1000 euro gratis trading fees aan bij Nederlands grootste Crypto Exchange.