Westerlandse kroegbaas veroordeeld tot geldboete wegens doodsbedreiging

Westerland – De 67-jarige Andre F. uit Westerland is vanochtend door de rechtbank in Alkmaar veroordeeld tot het betalen van een geldboete van 750,- waarvan 250,- voorwaarlijk wegens het bedreigen van 2 ambtenaren die in zijn café de naleving van het rookverbod kwamen controleren.
F. zou tegen de 2 controleurs van de Voedsel en Warenautoriteit hebben geschreeuwd dat hij ze kapot zou schieten of ik schiet ze kapot.
F. ontkende in alle toonaarden dat hij dit zou hebben gezegd, “Ik was niet eens erbij en heb de twee mannen niet eens gezien”, vertelde F. aan de rechter.
Het Openbaar Ministerie geloofde het verhaal van F. niet en eiste daarom ook een geldboete van 750,- onvoorwaarlijk of als hij dit niet zou betalen een gevangenisstraf van 15 dagen.  Het Openbaar Ministerie vond het bewezen dat F. tegen de 2 ambtenaren tekeer is gegaan en F. liet zich tijdens de zitting ook laagdunkend uit over deze ambtenaren.
“Deze mensen moeten eens goed gaan nadenken of dit wel het beroep is dat ze willen doen, voor politie en andere ambtenaren heb ik respect maar voor dit soort ambtenaren totaal niet”, zei F. tegen de rechter.
De advocaat, Meester Appelman, eiste vrijspraak voor zijn client, “het Openbaar Ministerie kan niet bewijzen dat mijn client diegene is die dit zou hebben geroepen, er kon net zogoed een 2e Andre in het café aanwezig zijn geweest die dit heeft geroepen”, zei de advocaat tegen de rechter.
De rechter veegde het pleidooi van de advocaat van tafel en veroordeelde de kroegbaas tot een geldboete van 750 euro waarvan 250 euro voorwaarlijk. 
De man heeft twee weken om hier tegen in beroep te gaan.
 

Picture of Wendy
Wendy

Wendy is een gepassioneerde schrijver voor 10beste.com, waar ze haar expertise en interesse combineert om informatieve en boeiende inhoud te creëren. Met een talent voor het vergelijken van verschillende producten en het delen van nuttige inzichten, streeft Wendy ernaar om lezers te helpen weloverwogen beslissingen te nemen. Haar bijdragen omvatten een breed scala aan onderwerpen, variërend van technologie tot lifestyle, en ze is altijd op zoek naar nieuwe manieren om waarde toe te voegen aan het leven van haar lezers. Volg Wendy's werk op 10beste.com voor nuttige tips, gedetailleerde vergelijkingen en deskundige adviezen.

Inhoud

Nieuwe blogs