2°C | Amsterdam

Westfriesgasthuis drie keer getroffen door ‘ransomware’


HOORN – Dit zegt bestuurslid Hugo Keuzenkamp tegen de NOS. Maar tot grote problemen heeft dit geleid volgens Keuzenkamp.
Het Westfriesgasthuis krijgt dagelijks een kleine 100 virussen via de e-mail binnen waarvan verreweg de meesten worden afgevangen door virusscanners.

Windows XP

Bij heel veel ziekenhuizen in Nederland draaien computers nog op het sterk verouderde Windows XP, omdat het apparatuur waar deze computer aan gekoppeld is daar mee werkt, en updaten is vaak een probleem omdat de fabrikant deze niet wil en kan updaten.
Keuzenkamp van het Westfriesgasthuis zegt hierover: “De software van deze apparatuur werkt prima, maar draait alleen op Windows XP, het gaat daarbij bijvoorbeeld om een apparaat dat hersenscans maakt en dat is afgeschermd van internet.”
Keuzenkampt zegt tegen de NOS dat hij toch echt liever geld uitgeeft aan verpleegkundigen dan aan firewalls en virusscanners, maar tegenwoordig moet je wel duur hard- en software aanschaffen, je ontkomt er niet meer aan door al deze aanvallen van buitenaf.
Van Rooy van de Vereniging van Ziekenhuizen zegt tegen de NOS dat hij verwacht dat de ziekenhuizen de komende jaren de budgets voor ict en computerbeveiliging sterk zullen gaan verhogen om te zorgen dat zij veilig blijven voor aanvallen van buitenaf.

Related Articles

Verdien een beloning in de vorm van rente door middel van het staken van crypto!

Meer weten? Lees er meer over bij onze top 3 favo exchanges:

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet.

Een beginner in de cryptowereld? Nederlands grootste crypto exchange Bitvavo helpt je graag in jouw proces!

Belangrijke mededeling: Tijdelijk 1000 euro GRATIS trading fees

HollandseKroonactueel.nl biedt jou niet alleen het laatste Crypto nieuws. Wij bieden jou ook 1000 euro gratis trading fees aan bij Nederlands grootste Crypto Exchange.