2°C | Amsterdam

Wieringerwaardse Trees de Backer genoot van verwendag stakende thuiszorgmedewerksters

Wieringerwaard – Tientallen cliënten van de thuiszorg in de kop van Noord-Holland zijn heerlijk verwend met muziek, manicure, massage en een heerlijk lunch. Het is een goedmakertje van de thuiszorgers die vandaag in staking zijn. “Op deze manier mogen ze van mij iedere dag staken.”
Door verslaggever Jurgen van den Bos
Rond 11.00 uur komen cliënten van de thuiszorg vanuit de wijde omgeving van Den Helder aan met speciale bussen en taxi’s. Ze worden ontvangen in schouwburg De Kampanje. Daar staat koffie met gebak klaar, maar ook de massagestoelen en een nagelstudio en er is muziek. Trees de Backer uit Wieringerwaard heeft er zin in: “Lekker frutselen, heerlijk.” Ze mag meteen de manicurestoel in: “Dat is echt verwennen.”
Ontslag
Voor thuiszorgwerkers is het ondanks alle vrolijkheid in de schouwburg een zware dag. Gisteren is thuiszorgorganisatie TSN failliet verklaard en tientallen medewerkers staan op straat. Emmy Synesael werkt al twintig jaar voor de thuiszorg: “Als het goed is heb ik vanmiddag de ontslagronde en dan mag ik solliciteren op allerlei banen die er op mijn leeftijd niet meer zijn.”
Gelakte nagels
De thuiszorgmedewerkers krijgen bijval van hun cliënten. Ook zij voelen zich benadeeld: “Heb je jarenlang een trouwe hulp die zich honderd procent voor ons inzet en dan komen ze in zo’n wankele situatie terecht,” vertelt één van de cliënten. Ze is blij met haar mooie gelakte nagels, maar de reden daarvoor klopt niet, vindt ze.
Volgende week staken thuiszorgmedewerkers op Texel. Ook dan is er een verwendag voor de cliënten.

Related Articles

Verdien een beloning in de vorm van rente door middel van het staken van crypto!

Meer weten? Lees er meer over bij onze top 3 favo exchanges:

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet.

Een beginner in de cryptowereld? Nederlands grootste crypto exchange Bitvavo helpt je graag in jouw proces!

Belangrijke mededeling: Tijdelijk 1000 euro GRATIS trading fees

HollandseKroonactueel.nl biedt jou niet alleen het laatste Crypto nieuws. Wij bieden jou ook 1000 euro gratis trading fees aan bij Nederlands grootste Crypto Exchange.