Wieringerwaardse Trees de Backer genoot van verwendag stakende thuiszorgmedewerksters

Wieringerwaard – Tientallen cliënten van de thuiszorg in de kop van Noord-Holland zijn heerlijk verwend met muziek, manicure, massage en een heerlijk lunch. Het is een goedmakertje van de thuiszorgers die vandaag in staking zijn. “Op deze manier mogen ze van mij iedere dag staken.”
Door verslaggever Jurgen van den Bos
Rond 11.00 uur komen cliënten van de thuiszorg vanuit de wijde omgeving van Den Helder aan met speciale bussen en taxi’s. Ze worden ontvangen in schouwburg De Kampanje. Daar staat koffie met gebak klaar, maar ook de massagestoelen en een nagelstudio en er is muziek. Trees de Backer uit Wieringerwaard heeft er zin in: “Lekker frutselen, heerlijk.” Ze mag meteen de manicurestoel in: “Dat is echt verwennen.”
Ontslag
Voor thuiszorgwerkers is het ondanks alle vrolijkheid in de schouwburg een zware dag. Gisteren is thuiszorgorganisatie TSN failliet verklaard en tientallen medewerkers staan op straat. Emmy Synesael werkt al twintig jaar voor de thuiszorg: “Als het goed is heb ik vanmiddag de ontslagronde en dan mag ik solliciteren op allerlei banen die er op mijn leeftijd niet meer zijn.”
Gelakte nagels
De thuiszorgmedewerkers krijgen bijval van hun cliënten. Ook zij voelen zich benadeeld: “Heb je jarenlang een trouwe hulp die zich honderd procent voor ons inzet en dan komen ze in zo’n wankele situatie terecht,” vertelt één van de cliënten. Ze is blij met haar mooie gelakte nagels, maar de reden daarvoor klopt niet, vindt ze.
Volgende week staken thuiszorgmedewerkers op Texel. Ook dan is er een verwendag voor de cliënten.

Picture of Wendy
Wendy

Wendy is een gepassioneerde schrijver voor 10beste.com, waar ze haar expertise en interesse combineert om informatieve en boeiende inhoud te creëren. Met een talent voor het vergelijken van verschillende producten en het delen van nuttige inzichten, streeft Wendy ernaar om lezers te helpen weloverwogen beslissingen te nemen. Haar bijdragen omvatten een breed scala aan onderwerpen, variërend van technologie tot lifestyle, en ze is altijd op zoek naar nieuwe manieren om waarde toe te voegen aan het leven van haar lezers. Volg Wendy's werk op 10beste.com voor nuttige tips, gedetailleerde vergelijkingen en deskundige adviezen.

Inhoud

Nieuwe blogs