2°C | Amsterdam

Wieringerwerf was even Den Haag in het klein, demonstratie tegen nog meer datacenters in Hollands Kroon

WIERINGERWERF – Tractoren, een groot spandoek en volop publiek waren de zichtbare steun voor Muriël van Nieuwenhuijzen, woordvoerder van Data Non Grata, bij de aanbieding van ruim 3.000 handtekeningen onder de petitie tegen bouw datacenters in Wieringermeer.

Wethouders Theo Meskers en Theo Groot van Hollands Kroon namen de handtekeningen in ontvangst en spraken de aanwezigen toe vanaf het bordes van de Cultuurschuur in Wieringerwerf. “Ik beschouw de petitie als een duidelijk signaal dat een grote groep inwoners van Hollands Kroon de datacenters niet het beste idee van deze eeuw vinden. Maar het betekent niet dat onze visie op dit onderwerp totaal is veranderd”, liet wethouder Meskers aan onze verslaggever Joop Luten weten. Wel zullen de kritische signalen in de toekomst meegenomen worden gaf Meskers aan. 

Wethouder Theo Groot durfde nog geen uitspraken te doen of de commotie rondom datacenters minder of meer stemmen op zijn partij bij de gemeenteraadsverkiezingen in 2022 zal opleveren.

(Video en foto’s: Joop Luten)

Via mediapartner: Noordkop Centraal

Related Articles

Verdien een beloning in de vorm van rente door middel van het staken van crypto!

Meer weten? Lees er meer over bij onze top 3 favo exchanges:

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet.

Een beginner in de cryptowereld? Nederlands grootste crypto exchange Bitvavo helpt je graag in jouw proces!

Belangrijke mededeling: Tijdelijk 1000 euro GRATIS trading fees

HollandseKroonactueel.nl biedt jou niet alleen het laatste Crypto nieuws. Wij bieden jou ook 1000 euro gratis trading fees aan bij Nederlands grootste Crypto Exchange.