2°C | Amsterdam

Wil jij mini-molenaar worden? Kom dan naar Den Oever


DEN OEVER – Tijdens de Nationale Buitenspeeldag, woensdag 14 juni, is er van 13.00 tot 16.30 uur van alles te beleven bij molen De Hoop aan Hofstraat 57 in Den Oever.
Kinderen kunnen daar dan mini-molenaar worden. Samen met de molenaar kunnen ze de molen ontdekken, om daarna een aantal quizvragen op te lossen. Ze leren hoe een molen werkt, mogen meehelpen met het op de wind zetten, het voorspannen van het molenzeil en het bedienen van de rem. In de molen zijn er kleine molenaarsklussen zoals het tellen van de graankorrels, het zelf malen van meel en het zeven van bloem. Dat moet natuurlijk wel verpakt worden in leuke meelzakjes. Met het meel worden ook pannenkoeken gebakken, die natuurlijk direct geproefd moeten worden.
Kinderen jonger dan zestien jaar en ouder dan vier jaar kunnen zich als leerling mini-molenaar inschrijven voor deze molenmiddag. De kosten voor de middag bedragen € 4,50. Hierbij is inbegrepen een klein zakje meel, een pannenkoek en een glas limonade.
Het aantal deelnemers is beperkt, dus schrijf snel (voor 8 juni) in via de e-mail: [email protected]. Kijk voor meer informatie op www.dewieringermolens.nl of Facebook: Wieringer Molens.

Related Articles

Verdien een beloning in de vorm van rente door middel van het staken van crypto!

Meer weten? Lees er meer over bij onze top 3 favo exchanges:

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet.

Een beginner in de cryptowereld? Nederlands grootste crypto exchange Bitvavo helpt je graag in jouw proces!

Belangrijke mededeling: Tijdelijk 1000 euro GRATIS trading fees

HollandseKroonactueel.nl biedt jou niet alleen het laatste Crypto nieuws. Wij bieden jou ook 1000 euro gratis trading fees aan bij Nederlands grootste Crypto Exchange.