2°C | Amsterdam

Wim van Twuijver verruild Hollands Kroon voor Alkmaar

Hollands Kroon – Met ingang van 1 mei 2016 wordt Wim van Twuijver de nieuwe gemeentesecretaris/algemeen-directeur van de gemeente Alkmaar. Van Twuijver (39) is nu werkzaam bij de gemeente Hollands Kroon in dezelfde functie. Daarnaast is Van Twuijver het afgelopen jaar negen maanden secretaris van het Caribische eiland Saba geweest.
“Na vijf jaar met veel plezier gewerkt te hebben aan het opbouwen van de fusiegemeente Hollands Kroon kon ik dit unieke aanbod niet afslaan. Want wie wil er niet meewerken aan een prachtige stad als Alkmaar?”, aldus Wim van Twuijver.

Vernieuwend

Bij de gemeente Hollands Kroon heeft Van Twuijver zich vanaf het begin ingezet voor een flexibele organisatie. Een organisatie die inspeelt op de vele veranderingen in onze samenleving. Het geven van vertrouwen, vrijheid en verantwoordelijkheid aan medewerkers heeft er toe geleid dat onder zijn leiding vele succesvolle initiatieven zijn ontstaan. Resultaten van deze werkwijze zijn een vergaande vorm van Het Nieuwe Werken (HNW), een intern opleidingsinstituut (HK Academie) en het beoordelen op resultaat.
De burgemeester van Hollands Kroon, Jaap Nawijn, had hem heel graag nog een aantal jaren als gemeentesecretaris behouden, maar wenst hem vanzelfsprekend veel succes.
Burgemeester Piet Bruinooge (Alkmaar) is blij met de benoeming van Van Twuijver: “We zijn er als college van overtuigd dat Wim een aanwinst is voor Alkmaar. Hij heeft ervaring met het aansturen van een fusiegemeente en het implementeren van een vernieuwende organisatievisie.”

Loopbaan

Van Twuijver begon zijn loopbaan bij politie Amsterdam-Amstelland. Na zes jaar bij het korps gewerkt te hebben, verruilde hij in 2002 zijn functie bij de politie voor een baan als beleidsmedewerker Veiligheid bij de gemeente Oostzaan. Na diverse functies vervuld te hebben binnen deze gemeente werd hij in januari 2008 gemeentesecretaris/algemeen directeur. In 2011 trad Van Twuijver in dienst bij de op te richten gemeente Hollands Kroon.

Related Articles

Veel mensen zijn inmiddels overstag en kiezen voor zonne-energie. Hoewel zonnepanelen steeds populairder worden, was dat niet altijd het geval. Tijd om de 5

Verdien een beloning in de vorm van rente door middel van het staken van crypto!

Meer weten? Lees er meer over bij onze top 3 favo exchanges:

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet.

Een beginner in de cryptowereld? Nederlands grootste crypto exchange Bitvavo helpt je graag in jouw proces!

Belangrijke mededeling: Tijdelijk 1000 euro GRATIS trading fees

HollandseKroonactueel.nl biedt jou niet alleen het laatste Crypto nieuws. Wij bieden jou ook 1000 euro gratis trading fees aan bij Nederlands grootste Crypto Exchange.