2°C | Amsterdam

Windmolenboeren Lutjewinkel mogen toch nieuwe windmolens plaatsen

LUTJEWINKEL – Waren de appels in 2013 nog erg zuur voor de windmolenboeren van de Groetpolder bij Lutjewinkel, deze week zijn de appels wel erg zoet voor deze zelfde groep windmolenboeren.
In 2013 besloot de Provincie Noord-Holland dat er geen nieuwe windmolens meer op het land mochten komen behalven in de Wieringermeer. De in 2013 lopende vergunningaanvraag om de bestaande 19 windmolens te vervangen voor 14 nieuwere en ook hogere windmolens verdween daarom ook de versnipperaar in.
De appel was voor de boeren aan de Groetpolderweg helemaal zuur, omdat de Wieringermeer, waar dus wel windmolens mogen komen, op 400 meter afstand ligt. Daar staan voornamelijk windmolenparken van Nuon.
Lees ook: Wieringermeer krijgt mega windmolenpark
Er was nog wel een mogelijkheid voor een nieuwe aanvraag maar dan voor maximaal zes windmolens, en deze week werd bekend dat de Provincie hier wel toestemming voor heeft gegeven. Vijf windmolenboeren mogen zes nieuwe hogere windmolens plaatsen maar daarvoor moeten er 12 oude windmolens worden afgebroken.  De  investering in de nieuwe windmolens ligt rond de 15 miljoen euro waardoor de energieproductie ruim zal verdubbelen ten opzichte van de huidige productie.

Related Articles

Verdien een beloning in de vorm van rente door middel van het staken van crypto!

Meer weten? Lees er meer over bij onze top 3 favo exchanges:

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet.

Een beginner in de cryptowereld? Nederlands grootste crypto exchange Bitvavo helpt je graag in jouw proces!

Belangrijke mededeling: Tijdelijk 1000 euro GRATIS trading fees

HollandseKroonactueel.nl biedt jou niet alleen het laatste Crypto nieuws. Wij bieden jou ook 1000 euro gratis trading fees aan bij Nederlands grootste Crypto Exchange.