Winst voor VZV in derby tegen SEW. 23-20.

‘T VELD – In een tjokvolle sporthal ’t Zijveld behaalde Maedilon/VZV de tweede overwinning in dit nog prille en wel op streekgenoot SEW. Het was voor het eerst dat VZV dit presteerde in haar toch inmiddels wel roemrijke bestaan. Hoewel er in Zijdewind zo’n 450 deelnemers uit de omtrek in actie kwamen bij kermis wedstrijden in dat dorp was de belangstelling voor deze Derby enorm.
De eerste aanval leverde VZV hun eerst strafworp op, maar SEW opende de score daar de toegekende strafworp werd gemist. VZV miste in de beginfase veel kansen waarvan 2 penalty’s maar stond na 5 min. door 2x Joyce Hillen en Lotte Houtebos die een break voortreffelijk afrondde op een 3-1 voorsprong. Halverwege de eerste helft had SEW een 6-7 voorsprong waar VZV een Time out aanvroeg net op het moment dat de gelijkmaker achter de SEW keepster in het doel belande.Het was echter Linsey Perre die meteen na die hervatting de 7-7 aantekende. De wedstrijd ging gelijk op en bleef de stand door 2 prachtige scores van Albertine Abube tot 9-9 in evenwicht . Een geweldige redding van Monique de Wit die de plaats onder de lat had overgenomen leverde echter geen voorspong op. de razend snelle uitbraak van Jane Kramer belande via de lat naast het doel Het was SEW die daarna nog 2 keer wist te scoren wat een ruststand van 10-12 op het scorebord bracht. Ruststand. 10-12.
Maedilon/VZV had in de rust strijdwijze nog eens goed doorgenomen, van dit SEW wat door de nieuwe trainer van de Kamp als watjes waren bestempeld moest gewonnen kunnen worden.
Vol goede moed kwamen de meiden van Trainer/coach Betty Plasmeyer uit de startblokken.
Binnen acht minuten werd het van 10-12 door doelpunten van Joyce Hillen 2x, Linsey Perre , Dymphie Keesom en Kim Jimmink 15-12 terwijl Amber Zomerdijk een dijk van een wedstrijd stond te keepen in het doel van de thuisclub.
Na 13 min. was het verschil nog één doelpunt het sein voor Maedilon/VZV om het tempo te verhogen, hier moest SEW het antwoord schuldig op blijven. VZV overklaste SEW in die fase door geweldige reddingen van Amber Zomerdijk en met razend snelle breaks en mooi uitgevoerde aanvallen. De hardere aanpak in de speelwijze van SEW die Ronald van de Kamp z’n team probeert bij te brengen leverde in deze derby ook niet het beoogde resultaat. Hoewel de scheidsrechters de Lange & Ooijkaas af en toe wel erg veel toelieten maar wel Ronald van de Kamp een gele kaart voorhielden voor zijn opmerkingen en gedrag om zo het koppel wat te proberen te beïnvloeden. Met nog 5 min. te gaan had VZV een beslissende voorsprong van 23-19 bereikt, waar SEW tot het einde bleef vechten voor een beter resultaat. Door te gehaast de achterstand nog ongedaan te maken werden hun schoten onzorgvuldiger waardoor VZV zeer verdiend de punten had binnen gehaald. Eindstand 23-20.
Door deze twee overwinningen staat Maedilon /VZV met vierpunten onverwachts bovenaan in de Eredivisie handbal.
Doelpunten: Albertine Abube 4, Joyce Hillen 4, Kim Jimmink 4, Jane Kramer 2, Lotte Prak 2, Lotte Houtenbos 2, Dymphie Keesom 1, Lisanne Kolken 1, Florance Kos 1, Maud Kruijer 1, Linsey Perre 1
A.s. Zaterdagavond 17 sept. speelt VZV uit tegen Vlug en Lenig waarvoor de supporters weer de gelegenheid wordt geboden om met bus van Tactie van Diepende Dames1 aan-te-moedigen.
Zaterdag 24 sept. Maedilon/VZV Ds.1 thuis tegen KWIEK D.s.1 aanv. 20.30 uur. Sporthal ’t Zijveld.

Wendy
Wendy

Wendy is een gepassioneerde schrijver voor 10beste.com, waar ze haar expertise en interesse combineert om informatieve en boeiende inhoud te creëren. Met een talent voor het vergelijken van verschillende producten en het delen van nuttige inzichten, streeft Wendy ernaar om lezers te helpen weloverwogen beslissingen te nemen. Haar bijdragen omvatten een breed scala aan onderwerpen, variërend van technologie tot lifestyle, en ze is altijd op zoek naar nieuwe manieren om waarde toe te voegen aan het leven van haar lezers. Volg Wendy's werk op 10beste.com voor nuttige tips, gedetailleerde vergelijkingen en deskundige adviezen.

Inhoud

Nieuwe blogs