2°C | Amsterdam

Wiringherlant leerling ziet gedicht in gedichtenbundel verschijnen


WIERINGERWERF – Teun Steigstra uit B2K werd dinsdag 23 mei tijdens de les Nederlands in het zonnetje gezet. De rector Co Huisman, de afdelingsleidster onderbouw h/v Diana Leertouwer, conciërge Margot van der Welle en docente Nederlands Annemarie Hiemstra verrasten Teun én zijn klas met taart en frisdrank.

Teun Steigstra (Foto: Wiringherlant)

De reden: uit de duizenden gedichten die de jury van de landelijke dichtwedstrijd Doe Maar Dicht Maar dit jaar ontving, is het gedicht van Teun geselecteerd. Dit betekent dat zijn gedicht samen met 99 andere gedichten geplaatst wordt in de dichtbundel Doe Maar Dicht Maar 2017!
In de lessen Nederlands is aandacht besteed aan poëzie en de dichtwedstrijd Doe Maar Dicht Maar. Tijdens het project schreven de leerlingen allemaal een gedicht. Teun maakte een zgn. knipselgedicht, met als titel “Oeps, een tijger trilt”. De gebundelde gedichten van B2K  zijn ingestuurd voor de dichtwedstrijd. In mei ontving Teun het bericht dat zijn knipselgedicht als een van de 100 mooiste gedichten is gekozen.
OEPS! Een tijger trilt
Het is raar, maar waar wel acht keer
Trilt het kort en heel hard?
JA, hoge tonen trillen snel.
En lage tonen traag.   VROEMMM
Geluid kun je voelen!
Bij dieren dan PAS OP!
Op de site www.poeziepaleis.nl staan de namen van de 100 winnaars inmiddels vermeld. Teuns naam staat er natuurlijk tussen. De bundel Doe Maar Dicht Maar 2017 met het gedicht van Teun is te reserveren via de webshop op de site.

Related Articles

Verdien een beloning in de vorm van rente door middel van het staken van crypto!

Meer weten? Lees er meer over bij onze top 3 favo exchanges:

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet.

Een beginner in de cryptowereld? Nederlands grootste crypto exchange Bitvavo helpt je graag in jouw proces!

Belangrijke mededeling: Tijdelijk 1000 euro GRATIS trading fees

HollandseKroonactueel.nl biedt jou niet alleen het laatste Crypto nieuws. Wij bieden jou ook 1000 euro gratis trading fees aan bij Nederlands grootste Crypto Exchange.