ZAP B1 periodekampioen na wist op FC Den Helder B1

BREEZAND – De thuiswedstrijd tegen Fc Den Helder B1 oftewel een kraker in de Noordkop. Op een prachtige grasmat begonnen wij redelijk sterk aan de wedstrijd. En kregen enkele kleine kansjes helaas waren we nog niet scherp genoeg.
Na 10 minuten begon Fc Den Helder aan te dringen en gooide er veel fysieke strijd tegenaan. Wij waren heel slordig in de passing, waardoor we niet lekker in ons combinatiespel kwamen. Gelukkig wonnen we wel onze persoonlijke duels, waardoor Helder ook nauwelijks 100% kansen kreeg. Wel kwamen wij nog voor rust op een welverdiende 1-0 voorsprong, het was Max die over de flanken werd weggestuurd en die een harde, zuivere voorzet gaf op Stan. Hij maakte beheerst af met zijn ‘ chocolade been’.
In de rust hebben we een aantal tactische punten doorgesproken om meer grip op de wedstrijd te krijgen. Na 1 minuut in de tweede helft lukte dit al en kreeg Max een goede kans, helaas schoot hij in het zijnet. Misschien had je de bal af kunnen geven op de meelopende Bram of Stan. Na 20 minuten in de tweede helft was het Job Langelaan die aantekende voor de 2-0 voorsprong. Bram Dekker gaf de bal voor en Job schoot de bal onhoudbaar in het doel.
Vandaag was zeker niet onze beste wedstrijd, maar toch pakken we de overwinning wat ons recht geeft op een gunstigere positie voor de nacompetitie. Door de winst op Den-Helder zijn we zeker van de 2e periode! Volgende week spelen we onze laatste competitiewedstrijd van dit seizoen uit tegen Reigerboys B1. Daarna volgt nacompetitieprogramma met als inzet promotie naar de Hoofdklasse. En dat toetje is een mooie beloning voor een prima seizoen in een sterke 1e klasse.
De eerste tegenstander is nog niet bekend, de data wel. Zaterdag 21 en woensdag 25 mei. Met de vorm van de tweede seizoenshelft, kan het in de nacompetitie nog alle kanten op (Geen verliespartijen, 2 gelijke spelen, 7 overwinningen en een doelsaldo van 30 voor en 8 tegen). Komende weken met elkaar scherp trainen en wie weet hoe ver we gaan komen in de nacompetitie! Ik heb er namelijk alle vertrouwen in dat we kunnen promoveren!