ZAP JO13 haalt fors uit tegen DTS

BREEZAND – Zou het lukken om de goede lijn van de vorige wedstrijd tegen DTS een positief vervolg te geven? Dat was de grote vraag. De geduchte tegenstander was SUCCES. Een ploeg die altijd met veel inzet en fysiek speelt
Met enige vertraging konden we het prima B-veld betreden. Scheidsrechter Sieme had de ballenpomp niet gevonden waardoor we met een hele zachte bal startten. Al snel werd deze ingewisseld voor een bal waar wel lucht in zet. Vanaf de start zat ZAP kort in de duels. Het versterkte middenveld won veel van zijn duels waardoor het veldoverwicht meteen zichtbaar was.
De eerste mogelijkheden deden niet lang op zich wachten, al viel hij door reddingen van de SUCCES keeper nog steeds niet. De 1-0 kwam uiteindelijk uit een benutte penalty. Het was onze spits die zijn tegenstander te snel af was en in de 16 meter werd gevloerd door zijn tegenstander. Dit buitenkansje werd feilloos benut. ZAP kreeg meer en meer vertrouwen en er rolden hele mooie combinaties en passes over het veld. Het vertrouwen is  terug, kon de trainer concluderen. Zo werd er in deze helft nog twee keer gescoord uit prima aanvallen.
De rust werd benut om wat terechte complimenten uit te delen aan het hele team. Daarna weer het veld op. De tweede helft begon wat stroefjes, maar ZAP kwam niet in gevaar. Uiteindelijk wist het team nog 3 keer het net te vinden en kon het team 3 heel erg  terechte punten bijschrijven. Als we zo blijven voetballen, gaan we zeker nog meer punten pakken. Het doel is om bij de eerste helft van de ranglijst te eindigen zodat we na de winterstop de sterkere tegenstanders tegenkomen.