Zorginstelling Vrijwaard halveert voedselverspilling.

Regionieuws – Stichting Vrijwaard, een zorginstelling voor ouderen in Den Helder, heeft zijn voedselverspilling gehalveerd door verse maaltijden ambachtelijk te bereiden nadat clienten de  bestelling hebben geplaatst. De koks gebruiken verse ingrediënten en seizoensproducten, waardoor het gebruik van kant-en-klaarmaaltijden overbodig is.

Beleving
“Eten en drinken vormen voor veel bewoners het hoogtepunt van de dag”, zegt Coert Veenstra, bestuurder van Vrijwaard. “Zij zijn onze gasten en dan moeten we dus ook inspelen op hun wensen.” Met het nieuwe bereidingsproces is Vrijwaard erin geslaagd de voedselverspilling met 50 procent terug te dringen. Dat heeft volgens de zorginstelling ook een kostenbesparing opgeleverd.
 
In de toekomst wil Vrijwaard het voedingconcept verder ontwikkelen en inzetten op de beleving van onder andere geur, smaak en kleuren. Verder gaat de zorgorganisatie soepen en desserts in de restaurants naar wens en smaak bereiden, en deze met een serveerwagen persoonlijk aan de gasten serveren,schrijft Greenport NoordHollandNoord.
 

Eén van de speerpunten van GreenPort NHN  is het project Agri-Voeding-Gezondheid;  gezonder, verser en smakelijker  eten voor o.a. cliënten van ziekenhuizen en zorginstellingen. Het Westfriesgasthuis in Hoorn en stichting Vrijwaard in Den Helder gingen hier als eerste mee aan de slag. GreenPort NHN werkt in dit project o.a. samen met Stichting Diverzio en Atlantis Handelshuis.
Picture of Wendy
Wendy

Wendy is een gepassioneerde schrijver voor 10beste.com, waar ze haar expertise en interesse combineert om informatieve en boeiende inhoud te creëren. Met een talent voor het vergelijken van verschillende producten en het delen van nuttige inzichten, streeft Wendy ernaar om lezers te helpen weloverwogen beslissingen te nemen. Haar bijdragen omvatten een breed scala aan onderwerpen, variërend van technologie tot lifestyle, en ze is altijd op zoek naar nieuwe manieren om waarde toe te voegen aan het leven van haar lezers. Volg Wendy's werk op 10beste.com voor nuttige tips, gedetailleerde vergelijkingen en deskundige adviezen.

Inhoud

Nieuwe blogs