2°C | Amsterdam

Zorginstelling Vrijwaard halveert voedselverspilling.

Regionieuws – Stichting Vrijwaard, een zorginstelling voor ouderen in Den Helder, heeft zijn voedselverspilling gehalveerd door verse maaltijden ambachtelijk te bereiden nadat clienten de  bestelling hebben geplaatst. De koks gebruiken verse ingrediënten en seizoensproducten, waardoor het gebruik van kant-en-klaarmaaltijden overbodig is.

Beleving
“Eten en drinken vormen voor veel bewoners het hoogtepunt van de dag”, zegt Coert Veenstra, bestuurder van Vrijwaard. “Zij zijn onze gasten en dan moeten we dus ook inspelen op hun wensen.” Met het nieuwe bereidingsproces is Vrijwaard erin geslaagd de voedselverspilling met 50 procent terug te dringen. Dat heeft volgens de zorginstelling ook een kostenbesparing opgeleverd.
 
In de toekomst wil Vrijwaard het voedingconcept verder ontwikkelen en inzetten op de beleving van onder andere geur, smaak en kleuren. Verder gaat de zorgorganisatie soepen en desserts in de restaurants naar wens en smaak bereiden, en deze met een serveerwagen persoonlijk aan de gasten serveren,schrijft Greenport NoordHollandNoord.
 

Eén van de speerpunten van GreenPort NHN  is het project Agri-Voeding-Gezondheid;  gezonder, verser en smakelijker  eten voor o.a. cliënten van ziekenhuizen en zorginstellingen. Het Westfriesgasthuis in Hoorn en stichting Vrijwaard in Den Helder gingen hier als eerste mee aan de slag. GreenPort NHN werkt in dit project o.a. samen met Stichting Diverzio en Atlantis Handelshuis.

Related Articles

Veel mensen zijn inmiddels overstag en kiezen voor zonne-energie. Hoewel zonnepanelen steeds populairder worden, was dat niet altijd het geval. Tijd om de 5

Verdien een beloning in de vorm van rente door middel van het staken van crypto!

Meer weten? Lees er meer over bij onze top 3 favo exchanges:

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet.

Een beginner in de cryptowereld? Nederlands grootste crypto exchange Bitvavo helpt je graag in jouw proces!

Belangrijke mededeling: Tijdelijk 1000 euro GRATIS trading fees

HollandseKroonactueel.nl biedt jou niet alleen het laatste Crypto nieuws. Wij bieden jou ook 1000 euro gratis trading fees aan bij Nederlands grootste Crypto Exchange.