2°C | Amsterdam

Zorgverzekeraars komen afspraken niet na, cliënten klagen steen en been

REGIO – Het komt steeds vaker voor dat mensen vanuit hun zorgverzekering niet het aantal beloofde behandelingen of de beste medicijnen krijgen. Dit is het gevolg van contracten die zorgverzekeraars en zorgverleners met elkaar sluiten.
Voor KoopKracht ging NH de straat op om te vragen hoe groot dit probleem is. Voor één van de voorbijgangers hadden deze contracten grote gevolgen: hij heeft MS en door deze afspraken werden zijn medicijnen niet meer vergoed. “Vanaf juni dit jaar wordt het wel weer vergoed, maar weer tijdelijk. En dan moet je weer aan bepaalde normen voldoen met je MS om het toch te krijgen.” Tussen maart en juni moest hij zijn medicijnen zelf betalen. Boven op zijn zorgverzekering kostte dit nog 200 euro per maand extra.

Geen fysiotherapie

De Consumentenbond ziet dat deze afspraken ook veel voorkomen in de fysiotherapie. Het kan zijn dat er in plaats van de beloofde dertig behandelingen er maar vijftien vergoed worden. Ook dit bleek een bekend probleem. “Een vriendin van mij uit Muiden heeft vreselijke pijn in haar schouder. Zij wordt maar zeven keer gemasseerd door de fysiotherapeut, terwijl het nog lang niet over is.”
Volgens de VvAA klagen de medewerkers steen en been over deze regelingen. Edwin Brugman, directeur van de vereniging voor zorgprofessionals. “De zorgverzekeraars komen steeds meer in de spreekkamers en willen bepalen hoeveel behandelingen er worden uitgevoerd. Er wordt niet meer gekeken wat de zorgverlener in overleg met de patiënt belangrijk vindt, maar wat de zorgverzekeraar oplegt. Dat gaat ten koste van de zorg.”
Hoe het precies met de zorgcontracten zit, zie je in de zesde aflevering van KoopKracht.

Related Articles

Houdt u van chocolade? Dit recept is voor al jullie chocoladeliefhebbers die er zijn. Het is een heerlijke en makkelijke manier om chocoladeletters te
Weinig dingen in het leven zijn zo typisch Nederlands als het jaarlijkse Pinkpop Festival. Drie dagen lang verandert het stadje Landgraaf bij Maastricht elk

Verdien een beloning in de vorm van rente door middel van het staken van crypto!

Meer weten? Lees er meer over bij onze top 3 favo exchanges:

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet.

Een beginner in de cryptowereld? Nederlands grootste crypto exchange Bitvavo helpt je graag in jouw proces!

Belangrijke mededeling: Tijdelijk 1000 euro GRATIS trading fees

HollandseKroonactueel.nl biedt jou niet alleen het laatste Crypto nieuws. Wij bieden jou ook 1000 euro gratis trading fees aan bij Nederlands grootste Crypto Exchange.