Zwembaden Hollands Kroon blijven behouden

Hollands Kroon – Vlak voor de deadline van 1 april zal het reddingsplan voor vier van de binnenzwembaden in Hollands Kroon worden opgestuurd naar de gemeente. “We hebben er keihard aan gewerkt en tijdens de paasdagen is het eigenlijk rond gekomen”, vertelt Simon Eg, steunfractielid van D66 Hollands Kroon.
Vanuit Breezand, Winkel, Wieringerwerf en Hippolytushoef kwam snel protest toen de gemeente liet weten te willen bezuinigen op de binnenbaden. In Hippolytushoef werd de actiegroep “Als je op een eiland woont, moet je kunnen zwemmen” opgericht. Voor de gebruikers van de baden staat voorop dat je relatief dichtbij huis moet kunnen zwemmen. Door de plannen van de gemeente zouden veel mensen zo’n 20 kilometer verderop pas terecht kunnen.
Eigen reddingsplan
Uiteindelijk werd besloten dat de actievoerders van de vier baden de tijd zouden krijgen om met een eigen reddingsplan te komen. En dat ligt er nu, een dag voor de deadline wordt het stuk gemaild naar de gemeente. De in Den Oever woonachtige Eg nam het voortouw: “De plannen liggen er nu in grote lijnen. Er moet nog wel verder over de financiën gesproken worden. Maar we zijn het in grote lijnen helemaal eens.”
In de plannen wordt een kaartje voor de zwembaden bijvoorbeeld eerst iets duurder, iets wat volgens Eg maar tijdelijk moet zijn: “We gaan ook nog op zoek naar sponsoring waardoor je de daarna de kaartjes weer wat goedkoper kunt maken.” Er moet een constructie komen van vier stichtingen waaronder dan een BV valt die de exploitatie van de baden regelt. “De vier baden blijven dus de baas. Zo hou je ook dat de baden echt lokaal gebonden zijn.”
De plannen worden nu voorgelegd aan de politiek. Er volgt eerst een gesprek met de wethouder en later dit jaar zal de gemeenteraad zich over het reddingsplan uitspreken.

Picture of Wendy
Wendy

Wendy is een gepassioneerde schrijver voor 10beste.com, waar ze haar expertise en interesse combineert om informatieve en boeiende inhoud te creëren. Met een talent voor het vergelijken van verschillende producten en het delen van nuttige inzichten, streeft Wendy ernaar om lezers te helpen weloverwogen beslissingen te nemen. Haar bijdragen omvatten een breed scala aan onderwerpen, variërend van technologie tot lifestyle, en ze is altijd op zoek naar nieuwe manieren om waarde toe te voegen aan het leven van haar lezers. Volg Wendy's werk op 10beste.com voor nuttige tips, gedetailleerde vergelijkingen en deskundige adviezen.

Inhoud

Nieuwe blogs