2°C | Amsterdam

Zwembaden Hollands Kroon blijven behouden

Hollands Kroon – Vlak voor de deadline van 1 april zal het reddingsplan voor vier van de binnenzwembaden in Hollands Kroon worden opgestuurd naar de gemeente. “We hebben er keihard aan gewerkt en tijdens de paasdagen is het eigenlijk rond gekomen”, vertelt Simon Eg, steunfractielid van D66 Hollands Kroon.
Vanuit Breezand, Winkel, Wieringerwerf en Hippolytushoef kwam snel protest toen de gemeente liet weten te willen bezuinigen op de binnenbaden. In Hippolytushoef werd de actiegroep “Als je op een eiland woont, moet je kunnen zwemmen” opgericht. Voor de gebruikers van de baden staat voorop dat je relatief dichtbij huis moet kunnen zwemmen. Door de plannen van de gemeente zouden veel mensen zo’n 20 kilometer verderop pas terecht kunnen.
Eigen reddingsplan
Uiteindelijk werd besloten dat de actievoerders van de vier baden de tijd zouden krijgen om met een eigen reddingsplan te komen. En dat ligt er nu, een dag voor de deadline wordt het stuk gemaild naar de gemeente. De in Den Oever woonachtige Eg nam het voortouw: “De plannen liggen er nu in grote lijnen. Er moet nog wel verder over de financiën gesproken worden. Maar we zijn het in grote lijnen helemaal eens.”
In de plannen wordt een kaartje voor de zwembaden bijvoorbeeld eerst iets duurder, iets wat volgens Eg maar tijdelijk moet zijn: “We gaan ook nog op zoek naar sponsoring waardoor je de daarna de kaartjes weer wat goedkoper kunt maken.” Er moet een constructie komen van vier stichtingen waaronder dan een BV valt die de exploitatie van de baden regelt. “De vier baden blijven dus de baas. Zo hou je ook dat de baden echt lokaal gebonden zijn.”
De plannen worden nu voorgelegd aan de politiek. Er volgt eerst een gesprek met de wethouder en later dit jaar zal de gemeenteraad zich over het reddingsplan uitspreken.

Related Articles

Veel mensen zijn inmiddels overstag en kiezen voor zonne-energie. Hoewel zonnepanelen steeds populairder worden, was dat niet altijd het geval. Tijd om de 5

Verdien een beloning in de vorm van rente door middel van het staken van crypto!

Meer weten? Lees er meer over bij onze top 3 favo exchanges:

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet.

Een beginner in de cryptowereld? Nederlands grootste crypto exchange Bitvavo helpt je graag in jouw proces!

Belangrijke mededeling: Tijdelijk 1000 euro GRATIS trading fees

HollandseKroonactueel.nl biedt jou niet alleen het laatste Crypto nieuws. Wij bieden jou ook 1000 euro gratis trading fees aan bij Nederlands grootste Crypto Exchange.