2°C | Amsterdam

1 restaurant in Hollands Kroon onder verscherpte toezicht.


HOLLANDS KROON – Tientallen restaurants in Noord-Holland stonden tussen november 2015 en augustus 2016 onder verscherpt toezicht van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit. Dit omdat zij in twee jaar tijd minimaal drie boetes en in de genoemde periode minimaal één boete kregen voor slechte hygiëne of voedselveiligheid, meldt RTL Nieuws
Het testen van de restaurants gaat als volgt: inspecteurs van de NVWA nemen monsters van gerechten als zij denken dat deze mogelijk schadelijke bacteriën zoals salmonella of de ‘poepbacterie’ E.coli bevatten.
In het laboratorium wordt vervolgens bekeken of de hoeveelheid bacteriën boven de norm is. Dat is dan een indicator voor slechte hygiëne en bedorven voedsel. Hierna volgt een boete. Bij 62 van de 129 restaurants uit de lijst was dit het geval. 

1 restaurant in Hollands Kroon onder verscherpte toezicht.

In Hollands Kroon stond tussen november 2015 en augustus 2016 1 restaurant onder verscherpt toezicht, Chinees Indisch Restaurant Fu-Kwei in Anna Paulowna kreeg van de inspecteurs van de NVWA een aantekening dat de koks beter moesten opletten op de etenswaren en niet direct te grote porties uit de koeling moesten halen. De uitbater van het restaurant heeft hierop toegezegd dat hij met de koks zou gaan praten om hier toe over te gaan stappen.
Het hele rapport kunt u hier(PFD) lezen.
RTL vermeldt duidelijk dat het om verouderde gegevens gaat. Toch is besloten de rapporten openbaar te maken: “Omdat wij vinden dat klanten vanuit het oogpunt van voedselveiligheid en gezondheid het recht hebben te weten wat er gebeurt in de keukens van restaurants waar zij eten. Hoe sneller die informatie openbaar wordt, hoe beter, maar wij vinden niet dat restaurants het geheim mogen houden als zij zich in het verleden niet aan de regels hielden. Bovendien gaat het in dit geval om restaurants die onder verscherpt toezicht staan en dus meerdere overtredingen in een relatief kort tijdsbestek hebben begaan.”
 

Related Articles

Verdien een beloning in de vorm van rente door middel van het staken van crypto!

Meer weten? Lees er meer over bij onze top 3 favo exchanges:

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet.

Een beginner in de cryptowereld? Nederlands grootste crypto exchange Bitvavo helpt je graag in jouw proces!

Belangrijke mededeling: Tijdelijk 1000 euro GRATIS trading fees

HollandseKroonactueel.nl biedt jou niet alleen het laatste Crypto nieuws. Wij bieden jou ook 1000 euro gratis trading fees aan bij Nederlands grootste Crypto Exchange.