1850 euro boete voor inwoner Middenmeer wegens wegrijden na ongeval


ALKMAAR – De 23-jarige M.P uit Middenmeer moest zich vandaag voor de politierechter in Alkmaar verantwoorden voor diverse overtredingen. Zo reed de man met een alcoholpromillage van 585mg, had de man geen rijbewijs en reed de man weg na een ongeval te hebben veroorzaakt.
De man, die niet kwam opdagen bij de zitting, verklaarde aan de politie dat hij ruzie met zijn vriendin had gehad die avond en 2 kleine flesjes whisky had gedronken waarna hij in de auto is gaan zitten en weg is gereden.
Hij ramde niet veel later het hek van het HVC-terrein waardoor deze onherstelbaar beschadigd raakten. De man bekende dat hij veelte veel had gedronken en boos was op zijn vriendin en ook dat hij de hekken had geramd en daarna naar huis was gereden waar hij door de politie van de bank werd geplukt waar hij in slaap was gevallen.
De Officier van Justitie had geen goed woord over voor de handelswijze van P. en eiste een boete van 1500 euro onvoorwaardelijk voor het ongeval, een boete van 350 euro voor het rijden zonder rijbewijs en het rijden onder invloed en het betalen van een schadevergoeding van 483 euro aan de eigenaar van het hek.
De rechter nam de eis van het Openbaar Ministerie over en veroordeelde P. gelijk de eis.

Picture of Wendy
Wendy

Wendy is een gepassioneerde schrijver voor 10beste.com, waar ze haar expertise en interesse combineert om informatieve en boeiende inhoud te creëren. Met een talent voor het vergelijken van verschillende producten en het delen van nuttige inzichten, streeft Wendy ernaar om lezers te helpen weloverwogen beslissingen te nemen. Haar bijdragen omvatten een breed scala aan onderwerpen, variërend van technologie tot lifestyle, en ze is altijd op zoek naar nieuwe manieren om waarde toe te voegen aan het leven van haar lezers. Volg Wendy's werk op 10beste.com voor nuttige tips, gedetailleerde vergelijkingen en deskundige adviezen.

Inhoud

Nieuwe blogs