3 tips om je steentje bij te dragen aan het milieu

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

INGEZONDEN MEDEDELING – Overal in Nederland is men bezig met duurzaamheid en het verkleinen van de ecologische voetafdruk. Van Maastricht tot Goes, van Eemshaven tot Hollands Kroon. Overal zijn we bezig met elektrische auto’s en de flora en fauna. Wil jij ook een steentje bijdragen aan het milieu? Wij geven je 3 tips!

Denk na bij een verbouwing

Ga je je huis verbouwen? Of ga je vanaf de grond af aan opnieuw bouwen? Als je nieuw gaat bouwen, dan weet je zeker dat er bouwvakkers en zware machines aan te pas komen. Deze – over het algemeen – mannen komen vaak met zware machines zoals een bulldozer of een kraan aan als ze gaan bouwen! Deze kun je natuurlijk gewoon over het gras heen laten rijden, maar dan gaat er wel een hoop groen kapot. Daarnaast kost het ze meer vermogen, omdat de machines meer diesel verbruiken. Dit is omdat ze geen stabiele ondergrond hebben om op te rijden. Wist je dat je met rijplaten van Ferex dit probleem tegengaat? Je creëert met rijplaten namelijk een stabiele ondergrond, waardoor de machines makkelijker over de grond heen kunnen rijden! Daarnaast bescherm je de omgeving. Het gras wordt namelijk niet tot pulp gereden.

Elektrisch rijden

Als je in de Kop van Noord-Holland woont ben je gewend om vaak wat kilometers af te leggen om ergens te komen. Je woont namelijk niet echt centraal! Maar… kan dat dan wel met een elektrische auto? Ja! Natuurlijk kan dat! Je kan met veel elektrische auto’s al vaak meer dan 500 kilometer rijden zonder tussendoor op te laden. Heb je een elektrische laadpaal thuis? Dan is het helemaal makkelijk, want je weet zeker dat je auto de volgende dag is opgeladen. Elektrisch rijden verkleint je ecologische voetafdruk, omdat je minder fossiele brandstoffen gebruikt. En wist je dat thuis laden een stuk fijner is dan aan de snelweg de hoofdprijs betalen?

Refurbished

Refurbished artikelen worden als duurzaam gezien. Nou… Daar hoef je het niet per se mee eens te zijn. Het is maar net door welke bril je het bekijkt. Je kan het zien als een vorm van duurzaam én slim ondernemen. Of je bekijkt het als een vorm van recyclen! Je koopt namelijk een apparaat wat door iemand anders is gebruikt. Dit apparaat is opgepoetst en klaar gemaakt voor de volgende gebruiker. Hierdoor betaal je een stuk minder voor een refurbished apparaat!

Share this article

Related posts

Category

Category

Category

Category