78% inwoners vanaf 12 jaar is volledig gevaccineerd in Hollands Kroon

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

HOLLANDS KROON – Dit blijkt uit cijfers van het RIVM. In de leeftijdgroep van 18 jaar en ouder heeft 81% een eerste prik gehad en 80% is volledig gevaccineerd. In de leeftijdgroep van 12 t/m 17 jaar heeft 61% een eerste prik gehad en is 56% volledig gevaccineerd. in de groep 12 jaar en ouder heeft 80% een eerste prik gehad en is 78% volledig gevaccineerd

Het RIVM laat wel weten dat de aantallen kunnen afwijken. Het aantal gemelde prikken komt uit data die de GGD’en doorgeven aan het RIVM. Het RIVM houdt in CIMS bij hoeveel prikken GGD-priklocaties, de ziekenhuizen, de instellingen en de huisartsen hebben gezet. Maar de gegevens in CIMS zijn nog niet compleet, omdat huisartsen en instellingen een klein deel van de prikken die zij hebben gezet nog niet hebben gemeld.

Ondanks de ontbrekende gegevens in CIMS, willen we een zo goed mogelijk beeld geven van het aantal gezette prikken en het aantal gevaccineerde mensen. Daarom toont het dashboard een berekening van het RIVM van het aantal gezette prikken in instellingen en huisartsenpraktijken en van het aantal gevaccineerde mensen. Het RIVM maakt de berekening door te kijken naar hoeveel vaccins er zijn bezorgd bij priklocaties.

Share this article

Related posts

Category

Category

Category

Category