Oud wethouder Frits Westerkamp nu aan de slag in de gemeente Bergen

HOLLANDS KROON/BERGEN – Moest hij in 2017 nog opstappen omdat de verbouwing van het gemeentehuis in Anna Paulowna miljoenen duurder uitviel, nu is Frits Westerkamp de nieuwe wethouder voor de lokale partij BES in de gemeenteraad van de gemeente Bergen.

De partij haalde drie zetels en mocht daarom deel gaan uitmaken van de coalitie en een wethouder gaan leveren. Westerkamp is geen inwoner van de gemeente Bergen maar tegenwoordig hoeft een wethouder niet meer in de gemeente te wonen waar hij wethouder van is.  In Enkhuizen werkt men al langere tijd met wethouders van buiten Enkhuizen.

Aftreden

Het budget voor de verbouwing van MFA De Ontmoeting en het Kroondomein was 7.6 miljoen euro. De overschrijding voor MFA De ontmoeting komt uit op ruim 1.2 miljoen euro. De overschrijding van het Kroondomein komt inclusief de uitgave voor achterstallig onderhoud uit op ruim 100.000 euro.

Wethouder Meskers, die over de financiën ging in Hollands Kroon betreurde in 2017 dat er een beeld was ontstaan van een gemeente waar maar wat wordt aangerommeld, de wethouder hield vol verkeerd te zijn ingelicht door de adviseurs van de gemeente en dat zij niet loyaal aan college waren maar aan de ambtelijke top. De cijfers die het college daardoor in handen kreeg waren foute cijfers waardoor ook de gemeenteraad op het verkeerde been is gezet.

Picture of Wendy
Wendy

Wendy is een gepassioneerde schrijver voor 10beste.com, waar ze haar expertise en interesse combineert om informatieve en boeiende inhoud te creëren. Met een talent voor het vergelijken van verschillende producten en het delen van nuttige inzichten, streeft Wendy ernaar om lezers te helpen weloverwogen beslissingen te nemen. Haar bijdragen omvatten een breed scala aan onderwerpen, variërend van technologie tot lifestyle, en ze is altijd op zoek naar nieuwe manieren om waarde toe te voegen aan het leven van haar lezers. Volg Wendy's werk op 10beste.com voor nuttige tips, gedetailleerde vergelijkingen en deskundige adviezen.

Inhoud

Nieuwe blogs