Oeverse Graffiti-artiest Sjaak Kooij tovert toilethok om tot kunstwerk

DEN OEVER/HOORN – Het Julianapark in Hoorn kampt al langer met vandalisme en verloedering. Gemeente Hoorn onderneemt verschillende initiatieven om dit tegen te gaan. Zo sloegen zij ook de armen ineen met graffiti-artiest Sjaak Kooij (37) uit Den Oever en vroegen hem een toilethok om te toveren tot een kunstwerk. En zo geschiedde..

Toch kwam het allereerste contact bij Sjaak zelf vandaan. “Ik heb de gemeente benaderd dat ik graffiti-artiest ben en zodoende ben ik met ze om tafel gegaan. Even later kreeg ik een bericht over het toilethuisje op het strandje in het Julianapark,” meldt NH Nieuws.

Kooij bedacht een ontwerp waar, volgens hem, iedereen ‘plezier aan kan beleven’. “Het was ook één van de ideeën om het park weer tot leven te wekken. Ik wilde het toegankelijk maken zodat het iedereen aanspreekt.”

Over vandalisme heen spuiten

Het park wordt steeds meer opgeleukt. Inmiddels ligt er een vlot voor het zwempubliek, is er een winkeltje zodat mensen iets kunnen kopen en volgens Kooij is ook dit toilethuisje een onderdeel van de vernieuwing. “Maar ik heb wel over het vandalisme heen gespoten. Ik zag namelijk dat er ook al wat gesloopt was aan deze deuren.”

Vooralsnog gaat het om slechts één toilethuisje wat van Kooij mocht bewerken, maar hij hoopt dat er meer volgen. “We krijgen veel positieve reacties, dat is echt heel erg leuk. Dus misschien mag ik nog een keer langskomen.”

[signoff]

Picture of Wendy
Wendy

Wendy is een gepassioneerde schrijver voor 10beste.com, waar ze haar expertise en interesse combineert om informatieve en boeiende inhoud te creëren. Met een talent voor het vergelijken van verschillende producten en het delen van nuttige inzichten, streeft Wendy ernaar om lezers te helpen weloverwogen beslissingen te nemen. Haar bijdragen omvatten een breed scala aan onderwerpen, variërend van technologie tot lifestyle, en ze is altijd op zoek naar nieuwe manieren om waarde toe te voegen aan het leven van haar lezers. Volg Wendy's werk op 10beste.com voor nuttige tips, gedetailleerde vergelijkingen en deskundige adviezen.

Inhoud

Nieuwe blogs