Ard Schenk tijd- en ploegentijdrit bij Fietstourclub Wieringerwaard

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Wieringerwaard – De Ard Schenk Tijdrit is een jaarlijks terugkerend evenement en wordt dit jaar gehouden op 20 april 2016. Met een deelnemersveld van maximaal 100 deelnemers en vroeg op de regionale wielerkalender is het een ideaal evenement voor renners die willen testen hoe hun tijdrit vlak voor de meerdaagse rondes ervoor staat.
Het parcours is al die jaren nagenoeg gelijk. Slechts enkele keren i.v.m. veiligheid en vergunningen is het parcours iets anders geweest, maar op dit moment is het gewoon de bekende route.
Voorheen was zowel de start als de finish aan de Zuid-Zijperweg (start voor de voormalige slager, finish voor de voormalige bakker). Doordat de eerste bocht of eigenlijk bochten (de brug over) redelijk gevaarlijk was om met volle snelheid overheen te gaan is er voor gekozen om de start te verplaatsen naar de Noord-Zijperweg voor de plaatselijke kroeg. De finish werd ook verplaatst. Dus de Ard Schenk tijdrit is 2 bochten minder maar wel iets langer geworden.
De ploegentijdrit gaat over 3 ronden van totaal 33km, er wordt gestart om 19.00 uur in de B poule, en om 20.00 uur de A poule  waar de gemiddelde snelheden tussen 45 en 50 km liggen, ten opzichte van de B poule 40 en 44 km per uur. Inschrijfgeld is € 20,- per team. Sterke ploegen als West Frisia, DTS komen hier aan de start.
Verdere info de site van de Fietstourclub Wieringerwaard.

Share this article

Related posts

Category

Category

Category

Category