2°C | Amsterdam

Ard Schenk tijd- en ploegentijdrit bij Fietstourclub Wieringerwaard

Wieringerwaard – De Ard Schenk Tijdrit is een jaarlijks terugkerend evenement en wordt dit jaar gehouden op 20 april 2016. Met een deelnemersveld van maximaal 100 deelnemers en vroeg op de regionale wielerkalender is het een ideaal evenement voor renners die willen testen hoe hun tijdrit vlak voor de meerdaagse rondes ervoor staat.
Het parcours is al die jaren nagenoeg gelijk. Slechts enkele keren i.v.m. veiligheid en vergunningen is het parcours iets anders geweest, maar op dit moment is het gewoon de bekende route.
Voorheen was zowel de start als de finish aan de Zuid-Zijperweg (start voor de voormalige slager, finish voor de voormalige bakker). Doordat de eerste bocht of eigenlijk bochten (de brug over) redelijk gevaarlijk was om met volle snelheid overheen te gaan is er voor gekozen om de start te verplaatsen naar de Noord-Zijperweg voor de plaatselijke kroeg. De finish werd ook verplaatst. Dus de Ard Schenk tijdrit is 2 bochten minder maar wel iets langer geworden.
De ploegentijdrit gaat over 3 ronden van totaal 33km, er wordt gestart om 19.00 uur in de B poule, en om 20.00 uur de A poule  waar de gemiddelde snelheden tussen 45 en 50 km liggen, ten opzichte van de B poule 40 en 44 km per uur. Inschrijfgeld is € 20,- per team. Sterke ploegen als West Frisia, DTS komen hier aan de start.
Verdere info de site van de Fietstourclub Wieringerwaard.

Related Articles

Veel mensen zijn inmiddels overstag en kiezen voor zonne-energie. Hoewel zonnepanelen steeds populairder worden, was dat niet altijd het geval. Tijd om de 5

Verdien een beloning in de vorm van rente door middel van het staken van crypto!

Meer weten? Lees er meer over bij onze top 3 favo exchanges:

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet.

Een beginner in de cryptowereld? Nederlands grootste crypto exchange Bitvavo helpt je graag in jouw proces!

Belangrijke mededeling: Tijdelijk 1000 euro GRATIS trading fees

HollandseKroonactueel.nl biedt jou niet alleen het laatste Crypto nieuws. Wij bieden jou ook 1000 euro gratis trading fees aan bij Nederlands grootste Crypto Exchange.