2°C | Amsterdam

Avondwandeling Nachtegalen Robbenoordbos


WIERINGERWERF – De nachtegaal kent iedereen wel van naam, maar hoe klinkt dit kleine bruine vogeltje nou eigenlijk echt? Deze vogeltjes met de gouden strot zitten in de wintermaanden diep in Afrika, maar in de loop van april arriveren ze weer in hun broedgebieden.

Avondwandeling

Het Robbenoordbos kent al vele jaren een aantal goede plekken om deze soort te horen. Wij maken een avondwandeling langs enkele van deze punten. Het is acht uur ’s avonds en per minuut neemt het aantal zingende zangvogels af. Eerste de Pimpelmees en Koolmees, gevolgd door de Vink. De Zwartkop en de Tuinfluiter houden het relatief lang vol, maar net voor zonsondergang barst er nog een koor aan Merels, Zanglijsters en Roodborsten los.

Nachtegaal

Zodra het echt donker wordt neemt ook deze zang snel af en blijft er één soort over: de Nachtegaal. Bij windstil weer kun je ze soms op honderden meters afstand al horen. Hun geluid reikt ver omdat ze ten eerste hard zingen, maar draagt extra ver omdat de overige soorten stil zijn. Ze broeden in lage begroeiing en met name het westelijk deel van het Robbenoordbos kent jaarlijks zeker zo’n 10 zingende exemplaren. Al vele jaren maken wij een succesvolle wandeling langs enkele van deze vaste zangposten en laten u meegenieten van de zang van de Nachtegaal.
We maken een wandeling over verharde paden en wijzen jullie uiteraard ook op andere interessante dingen. Informatie: Kosten: €2,- (deelname voor leden van Natuurvereniging Wierhaven is gratis) Locatie: parkeren en verzamelen bij Gemaal Leemans te Den Oever Aanvang: vrijdag 5 mei 2017 om 19:55 uur Aanmelden: Per e-mail bij [email protected]

Related Articles

Verdien een beloning in de vorm van rente door middel van het staken van crypto!

Meer weten? Lees er meer over bij onze top 3 favo exchanges:

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet.

Een beginner in de cryptowereld? Nederlands grootste crypto exchange Bitvavo helpt je graag in jouw proces!

Belangrijke mededeling: Tijdelijk 1000 euro GRATIS trading fees

HollandseKroonactueel.nl biedt jou niet alleen het laatste Crypto nieuws. Wij bieden jou ook 1000 euro gratis trading fees aan bij Nederlands grootste Crypto Exchange.