HOLLANDS KROON – Ten opzichte van eerdere onderzoeken probeert een groot deel van de inwoners uit Noord-Holland-Noord ‘zo normaal mogelijk door te leven’. Dat blijkt uit het Belevingsonderzoek coronacrisis dat door GGD Hollands Noorden is uitgevoerd. Sinds de uitbraak van het coronavirus was het de vijfde keer dat de GGD een peiling hield onder de inwoners van 16 jaar en ouder. Aan de peiling die tussen 28 juni en 12 juli werd gehouden, deden 4.197 inwoners mee.

Tijdens het eerste onderzoek (april 2020) verklaarde 68 procent van de respondenten dat ze ‘zo normaal mogelijk probeerden door te leven’. Nu is dat percentage gestegen tot 89 procent. Op de vraag of inwoners minder sociale contacten onderhouden antwoordt de helft dat dit het geval is. Tijdens een peiling in februari van dit jaar was dat nog 70 procent. Ook blijkt de onrust onder inwoners te zijn afgenomen. In februari ervaarde 43 procent van de respondenten onrust. In het laatste onderzoek is dat nog bij 25 procent van de inwoners het geval.

Het onderzoek leert ook dat een vijfde van de mensen die corona hebben gehad nog steeds in meer of mindere mate klachten ervaart. Van de respondenten geeft 3 procent aan nog steeds zware klachten te ervaren, zoals vermoeidheid, kortademigheid, concentratieproblemen, geen geur of smaak of een slechte conditie.

Het vertrouwen in de overheidsmaatregelen is verbeterd. Tweederde van de deelnemers (66 procent) van het onderzoek vindt dat de overheid goed om gaat met het coronavirus. In februari was dat nog 56 procent).

Het volledige Belevingsonderzoek coronacrisis is hier te downloaden.

Previous post Fietsster gewond naar het ziekenhuis na ongeval ’t Veld
Next post LADA luistert

Verdien een beloning in de vorm van rente door middel van het staken van crypto!

Meer weten? Lees er meer over bij onze top 3 favo exchanges:

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet.

Een beginner in de cryptowereld? Nederlands grootste crypto exchange Bitvavo helpt je graag in jouw proces!

Belangrijke mededeling: Tijdelijk 1000 euro GRATIS trading fees

HollandseKroonactueel.nl biedt jou niet alleen het laatste Crypto nieuws. Wij bieden jou ook 1000 euro gratis trading fees aan bij Nederlands grootste Crypto Exchange.