2°C | Amsterdam

De Wintergames waren een succes. Nu is er ook een zomerse variant, de ‘Summergames’

HOLLANDS KROON – Team Sportservice organiseert de Summergames. Ze beginnen op 22 juni. Er zijn vier clinics, twee in Hollands Kroon en twee in Schagen: TikTok-dance en StreetKings clinics.

Wintergames groot succes

De Krajicek Foundation, Johan Cruyff Foundation en Sociaal Werk Nederland organiseerden de Wintergames tijdens de lockdown. Zo probeerden ze jongeren sportief de winter door te krijgen. Ook in Schagen en Hollands Kroon waren er activiteiten voor de jeugd van 13 tot en met 17 jaar. “Dat was echt een succes”, vertelt Manon Verblaauw, die namens Team Sportservice bij de organisatie betrokken was. “Dus toen we hoorden dat Summergames zou volgen, zijn we gelijk om tafel gegaan.”

Workshop TikTok-dance

TikTok-dance is voor jeugd van 12 tot 17 jaar. “Vind je die TikTok-dansjes ook zo leuk, maar wil je hier nog beter in worden? Of vind je dansen gewoon heel leuk? Dan is onze TikTok danceworkshop iets voor jou”, roept de buurtsportcoach op. “Tijdens de workshop leer je de allernieuwste TikTok dancemoves op leuke muziek. Omdat het maar korte dansjes zijn, is de workshop heel veelzijdig.”

De workshops zijn bij Dansstudio Dazzling in de Cultuurschuur aan het Loggersplein in Wieringerwerf en in Schagen bij dansschool Rebounce in sportcomplex Train4Less aan de Witte Paal. Data 22 en 29 juni van 19.00 tot 20.00 uur.

Clinic StreetKings

Jongeren die hun voetbalskills willen verbeteren en de trucs willen leren van grote straatvoetballers, kunnen zich aanmelden voor de clinic StreetKings in samenwerking met Voetbalvereniging Kleine Sluis. Manon Verblaauw licht toe: ”De straatvoetballers van StreetKings geven voorbeelden en testen je vaardigheden met de zes verschillende Fifa-21-challenges. Heb je deze afgerond, kan krijg je gepersonaliseerde Fifa-kaart.”

StreetKings is onderverdeeld in leeftijdsgroepen: 11 en 12 jaar, 13 en 14 jaar en 15 tot 27 jaar. De jeugd kan op 2 juli terecht bij Voetbalvereniging Kleine Sluis in Anna Paulowna.

Aanmelden en informatie

Alle activiteiten zijn gratis. Er zijn echter maatregelen getroffen om de activiteit veilig te laten verlopen in verband met corona. Toeschouwers zijn niet toegestaan. Aanmelden voor een van de activiteiten is verplicht en kan via www.noordhollandactief.nl. Zoek op woonplaats voor alle activiteiten in de buurt.

Op de foto: Trick van de trainers van streetkings (Foto aangeleverd)

Related Articles

Verdien een beloning in de vorm van rente door middel van het staken van crypto!

Meer weten? Lees er meer over bij onze top 3 favo exchanges:

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet.

Een beginner in de cryptowereld? Nederlands grootste crypto exchange Bitvavo helpt je graag in jouw proces!

Belangrijke mededeling: Tijdelijk 1000 euro GRATIS trading fees

HollandseKroonactueel.nl biedt jou niet alleen het laatste Crypto nieuws. Wij bieden jou ook 1000 euro gratis trading fees aan bij Nederlands grootste Crypto Exchange.