2°C | Amsterdam

De zomer is in aantocht, vanaf zondag hogere temperaturen met veel zon dus bescherming van de huid is noodzakelijk

HOLLANDS KROON – Dit weekend kunnen we dan eindelijk genieten van zonnig lenteweer. Het is echter ook direct oppassen voor verbranden. Er wordt zonkracht 6-7 verwacht en onbeschermde huid kan daarbij al na 10-25 minuten verbranden.

Vrijdagmiddag is er ook al veel ruimte voor de zon. Het wordt dan 16-20 graden en er is weinig wind. Dit maakt het heerlijk weer om buiten te zijn. Tussen 12:00 en 15:00 uur is de zonkracht 6. Zonder zonnebrandcrème verbrandt een lichte huid al in 15-30 minuten.

Zonovergoten weekend

Het weekend verloopt zonnig. Er ontstaan in de loop van de dag wel stapelwolken die de zon af en toe kunnen blokkeren, maar volgens het Weeronline-weermodel schijnt op beide dagen de zon ruim 70% van de tijd dat ze kan schijnen,” aldus Johnny Willemsen, meteoroloog bij Weeronline.

Op zaterdag wordt het 16 graden in het noordwesten tot lokaal 21 in Limburg en het zuidoosten van Brabant. Zondag wordt het nog iets warmer met in het zuiden, midden en oosten van het land 20-22 graden. In de kustgebieden wordt het 17-20 graden.

Zonkracht 7 op zondag

Zaterdagmiddag komt de zonkracht uit op 6, maar zondagmiddag is de zonkracht zelfs 7. Wie naar buiten gaat, dient zich goed in te smeren of de schaduw op te zoeken. Hoe snel de huid verbrandt hangt ook af van je huidtype. Sommige mensen kunnen al na 10 minuten verbranden bij zonkracht 7, maar anderen pas na 25 minuten.

Onder invloed van zonlicht maakt de huid vitamine D aan. Dit is onder andere goed voor de weerstand en botten. Een kwartier in de zon is vaak al voldoende.

Related Articles

Verdien een beloning in de vorm van rente door middel van het staken van crypto!

Meer weten? Lees er meer over bij onze top 3 favo exchanges:

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet.

Een beginner in de cryptowereld? Nederlands grootste crypto exchange Bitvavo helpt je graag in jouw proces!

Belangrijke mededeling: Tijdelijk 1000 euro GRATIS trading fees

HollandseKroonactueel.nl biedt jou niet alleen het laatste Crypto nieuws. Wij bieden jou ook 1000 euro gratis trading fees aan bij Nederlands grootste Crypto Exchange.