2°C | Amsterdam

DEEN Supermarkten bereikt akkoord over sociaal plan voor haar medewerkers

HOORN – DEEN heeft met de vakbonden en ondernemingsraad overeenstemming bereikt over een sociaal plan voor haar medewerkers. Voor alle medewerkers ligt er een uitstekend sociaal plan. De medewerkers die werkzaam zijn bij een bedrijfsonderdeel waarvan de werkzaamheden niet worden voortgezet door de kopende partijen, hebben de vrije keuze voor een herplaatsingstraject of een beëindigingsvergoeding. Voor de medewerkers waarvan de functie niet vervalt, is baanbehoud voor tenminste 3 jaar gegarandeerd. Daarbij geldt dat indien de arbeidsvoorwaarden bij de kopende partij beter zijn, deze ook voor hun gelden.

Het sociaal plan is een belangrijke stap in de verkoop van de winkels van DEEN. Leendert van Eck, algemeen directeur DEEN Supermarkten, zegt hierover “DEEN is heel blij om overeenstemming te hebben bereikt met de vakbonden en de ondernemingsraad. En hoewel de verkoop van DEEN natuurlijk een grote schok was voor de medewerkers hebben we door inspanning van de familie Deen wel een buitengewoon goed sociaal plan weten te realiseren, waarbij medewerkers een vrije keuze hebben.”

De basis voor dit sociaal plan is gelegd door de familie Deen die zich tot het uiterste heeft ingezet om zo goed mogelijk te zorgen voor de bijna 10.000 medewerkers.
Dat het belang van de medewerkers voorop staat blijkt ook uit de toezegging voor een ‘bedank’bonus, waarover alle medewerkers persoonlijk zijn geïnformeerd. De medewerkers van DEEN krijgen 10% bonus uitgekeerd over hun gewerkte uren in de laatste 6 maanden, teruggerekend vanaf het moment dat AH, Vomar en Dekamarkt eigenaar worden.

De definitieve verkoop van DEEN komt zo steeds dichterbij. Albert Heijn, Dekamarkt en Vomar hebben inmiddels toestemming gevraagd voor de aankoop van de Deen winkels bij de Autoriteit Consument & Markt (ACM).

Naar verwachting wordt de verkoop van DEEN in de tweede helft van dit jaar afgerond. Als de overname ongewijzigd doorgang vindt, gaan er 39 winkels naar Albert Heijn, 22 vestigingen naar Vomar en 19 naar Dekamarkt.

Related Articles

Verdien een beloning in de vorm van rente door middel van het staken van crypto!

Meer weten? Lees er meer over bij onze top 3 favo exchanges:

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet.

Een beginner in de cryptowereld? Nederlands grootste crypto exchange Bitvavo helpt je graag in jouw proces!

Belangrijke mededeling: Tijdelijk 1000 euro GRATIS trading fees

HollandseKroonactueel.nl biedt jou niet alleen het laatste Crypto nieuws. Wij bieden jou ook 1000 euro gratis trading fees aan bij Nederlands grootste Crypto Exchange.