2°C | Amsterdam

Drie inwoners Hollands Kroon maken zich op voor kwartfinales ONK Poker

BREEZAND – Bijna 40.000 Nederlandse, waaronder Stefan van Vliet, Gerard Verrijdt uit Breezand en Mike Hof uit Wieringerwerf,  liefhebbers van het kaartspel Texas Holdem hebben een poging gewaagd tijdens de online voorrondes van het Open Nederlands Kampioenschap Poker (ONK Poker). De deelnemers die bij een online voorronde bij de beste 6-10% eindigden kwalificeerden zich voor de kwartfinales van het grootste pokerevenement van Nederland.

Van de pokertafel naar de huiskamer
Normaal gesproken worden de voorrondes van het ONK Poker gespeeld in horecagelegenheden door het hele land. Denk aan grote zalencentra, maar ook bij de lokale kroeg of voetbalvereniging. “Vorig seizoen moesten we al overschakelen naar een online platform om het ONK Poker in stand te kunnen houden ,” vertelt mede-oprichter Mathijs Jonkers. “Inmiddels raken mensen steeds meer gewend aan deelnemen aan online activiteiten en hebben we er voor dit seizoen een waarlijk Online Pokerkampioenschap van gemaakt.”

“Het online organiseren van de voorrondes maakte het kampioenschap nog laagdrempeliger om mee te doen, wat resulteerde in veel nieuwe deelnemers,” vervolgt Jonkers. “Het aantal mensen dat zich kwalificeert voor de kwartfinale is afhankelijk van het deelnemersaantal van een voorronde. Het deelnemersaantal is door de toegankelijkheid van de online pokertoernooien verdubbeld naar bijna 40.000 deelnemers, een ongekend aantal voor ons amateurkampioenschap.”

Een onvergetelijke online finale

De finale zal vanwege de corona maatregelen online plaatsvinden en zal over twee avonden gespeeld worden. “We starten vrijdag 9 juli,” vertelt organisator Jonkers. “Er zal de hele avond een livestream te volgen zijn waarin we live beelden van de online tafels uitzenden voorzien van commentaar. De finalisten zitten thuis op de bank te spelen, maar op deze manier hopen we onder deze bijzondere omstandigheden toch zoveel mogelijk beleving te creëren.”

Er zijn de komende twee weken vier kwartfinales, te weten op 4, 6, 10 en 12 juni. Updates over de kwartfinales zijn live te volgen via verschillende social media kanalen zoals Facebook. Je vindt alle kanalen op onkpoker.nl/live.

Related Articles

Verdien een beloning in de vorm van rente door middel van het staken van crypto!

Meer weten? Lees er meer over bij onze top 3 favo exchanges:

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet.

Een beginner in de cryptowereld? Nederlands grootste crypto exchange Bitvavo helpt je graag in jouw proces!

Belangrijke mededeling: Tijdelijk 1000 euro GRATIS trading fees

HollandseKroonactueel.nl biedt jou niet alleen het laatste Crypto nieuws. Wij bieden jou ook 1000 euro gratis trading fees aan bij Nederlands grootste Crypto Exchange.