2°C | Amsterdam

Educatieve theatervoorstelling ‘BREEK’


HOLLANDS KROON – “BREEK” is de eerste educatieve theatervoorstelling, van stichting Kei-hart. over huiselijk geweld/ kindermishandeling, van stichting Kei-hart.  Het doel van deze voorstelling is openheid en inzicht creëren bij leerlingen van het basis- en voortgezet onderwijs , hun ouders en leerkrachten. Naast de voorstellingen bieden we een lessenserie aan om onze expertise over te dragen aan het basis- en voortgezet onderwijs  en kunnen we voor eerste opvang professionele hulp aanbieden. Op deze manier willen we kinderen, hun ouders en leerkrachten een hart onder de riem te steken als ze te maken krijgen met de soms keiharde werkelijkheid. De voorstelling is in eerste instantie gericht op leerlingen van  groep 7 / 8 PO en 1 / 2 VO,  maar ook geschikt voor jong volwassenen met een licht verstandelijke beperking, leerlingen MBO Zorg en Welzijn, studenten van PABO, huisartsen etc…)
Wij willen dit project graag aanbieden aan zoveel mogelijk scholen in de regio. Wij willen kinderen en hun ouders laten beseffen dat zij niet de enige zijn die zoiets overkomt, dat er diverse oorzaken kunnen zijn voor huiselijk geweld/ kindermishandeling, wat de gevolgen kunnen zijn en dat zij er ook zelf iets aan kunnen doen, waardoor heel veel onnodig leed  bespaard kan blijven.
Uit onderzoek is gebleken dat jaarlijks 119.00 kinderen te maken krijgen met een vorm van kindermishandeling.( Dat betreft dan alleen de kinderen over wie advies is aangevraagd, melding is gedaan of die bekend zijn binnen de zorg.)  Dat betekent dat er in elke klas wel één leerling zit die hier op wat voor manier dan ook mee te maken krijgt. ( Volgens ons liggen die cijfers nog hoger, omdat veel geweld nog geheim blijft. Dit zeggen wij gebaseerd op eigen ervaringen binnen het onderwijs. In elke klas zitten meerdere leerlingen waar we ons zorgen over maken m.b.t. veilig opgroeien thuis. )
Met onze voorstelling willen we de meeste vormen van huiselijk geweld/kindermishandeling laten zien en bespreekbaar maken. We willen graag het gesprek aan gaan over de mogelijke oorzaken en gevolgen van huiselijk geweld/kindermishandeling. En natuurlijk  de mogelijkheden tot oplossen van dit geweld aanreiken. Onze boodschap is: “BREEK” zo vroeg mogelijk met huiselijk geweld of je nu slachtoffer, dader of getuige bent. DURF TE BREKEN!!!!
Na deze eerste voorstelling denken wij als Stichting Kei-hart erover ook educatieve voorstellingen te maken over andere maatschappelijke onderwerpen waar kinderen/ jongeren mee te maken kunnen krijgen. Bijv. : rouw, ziekte, pesten , vluchtelingenprobleem  enz…. Ook daarvoor geldt dat we indien nodig er een lessenserie bij aanbieden en eventueel (professionele) hulp.
Kijk voor meer informatie op de website van www.kei-hart.nl

Related Articles

Verdien een beloning in de vorm van rente door middel van het staken van crypto!

Meer weten? Lees er meer over bij onze top 3 favo exchanges:

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet.

Een beginner in de cryptowereld? Nederlands grootste crypto exchange Bitvavo helpt je graag in jouw proces!

Belangrijke mededeling: Tijdelijk 1000 euro GRATIS trading fees

HollandseKroonactueel.nl biedt jou niet alleen het laatste Crypto nieuws. Wij bieden jou ook 1000 euro gratis trading fees aan bij Nederlands grootste Crypto Exchange.