Eilandderby eindigt in gelijkspel

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Hippolytushoef – De ‘eilandderby’ tussen de mannen van Wiron en v.v. Succes is na een aantrekkelijke wedstijd geëindigt in een 2-2 gelijkspel. Het weer gooide roet in het eten waardoor de opkomst van de toeschouwers te wensen overliet.
Tekst: v.v. Succes
Vanaf het eerste fluitsignaal was het als eerste Wiron dat meteen een kans kreeg. Zoals zo vaak hanteerde de Oeverse formatie de ‘lange bal’ en de eerste poging daartoe belandde in de voeten van de rappe Stefen Veldhuis, hij zette laag voor en spits Cees van Eekelen miste op een haar. De eerste waarschuwing voor Succes was een feit. Waar Succes probeerde te voetballen en waar het regelmatig in faalde, daar was Wiron na een klein kwartier voetballen succesvol in de strijdwijze. Een lange bal van de later geblesseerd afgehaakte verdediger Roy Kort belandde in de voeten van Stefan Veldhuis. Laatste man van Succes Dennis Norder moest een overtreding toestaan op de hoek van het strafschopgebied. Veldhuis nam de toegekende vrije trap en passeerde de kleine muur en keeper Martijn Lont was kansloos op deze schitterende krul in de kruising. 0-1.
Eenrichtingsverkeer
Succes waande zich beter dan Wiron en probeerde met man en macht de score gelijk te trekken. Dat leverde kansen op voor Elaazize, Norder, de Kleine en Jansma. Na ruim een half uur spelen werd de druk van Succes bijna onhoudbaar voor de defensie van Wiron. Een ware scrimmage voor de goal na een vrije trap van aanvoerder Stef de Koning. Nordin Elaazize schoot tegen keeper Poepjes, de rebound van Jeroen Norder raakte binnenkant paal en daar weer de rebound van poeierde Bart de Kleine rakelings over. Nog geen minuut later pegelde Pieter Mulder vanaf 25 meter op de lat. Met kunst- en vliegwerk bleef Wiron overeind, mede door het verdedigende werk van Klaas de Haan, Thijmen Dekker en Mark Meijer werd voorkomen dat er nog gescoord werd. Het fluitsignaal om aan de thee te gaan kwam als een verlossing.
Na de rust qua spelbeeld geen verandering. Succes voetbalde tot aan de 16 zeer behoorlijk en Wiron begon met verdedigen in de 16. Dat het spel niet altijd vlot doorgang kon vinden lag aan de adequate, maar wel wat strenge, leiding van arbiter Reingoud uit Amsterdam.
Middenvelders Jeroen Norder, Jeroen Metselaar en Stan de Koning strooiden met mooie passjes, maar de trekker bij de voorwaartsen ging niet over. Ook niet toen keeper Poepjes de ‘zes-seconden-regel’ overtrad en Succes een indirecte vrije schop in de zestien kreeg. Deze belandde in de muur. Succes wilde ontzettend graag de verdiende gelijkmaker forceren, maar een ongeschreven voetbalwet zegt dat ie dan aan de andere kant valt. Zo ook aan de Belt. De uitstekend spelende Stan de Koning leed knullig balverlies en Mark Meijer gaf de bal diep op de snelle Sebas de Jong. Hij kon ongehinderd richting Succes-goalie Lont rennen en in de verre hoek binnenschuiven. 0-2.
Gezien de verhoudingen op het veld een fantastische voorsprong voor Wiron. Alles en iedereen met een Oevers hart hoopte vurig op een stuntje. Dat Perry Manshanden er geen 0-3 van maakte was een eerste gelukje voor de Durpers. Hij schoot kiezelhard in het zijnet.
Na ruim zeventig minuten vond de Amsterdamse scheids het welletjes. Hij staakte de wedstrijd tijdelijk. Iedereen op en rondom het veld had zijn vraagtekens bij dit besluit. Ja, er werden wel wat overtredingen gemaakt en ja, er werd gerust wat geroepen zo links en rechts. Maar om daar nou de wedstrijd voor stil te leggen? Gelukkig bleek het om een onschuldige reden te gaan. De scheidsrechter had vanaf thuis al niet meer geplast en kon het niet meer opbrengen om nog langer te wachten…..
Na deze gedwongen pauze kwam het Succes van Jan Loew eindelijk tot een doelpunt. Stan de Koning gaf een vrije doorgang aan Bart de Kleine, die wederom tegen de goed uitgekomen Poepjes aanschoot, de rebound was echter voor Jeroen Norder die het leder in het lege doel schoof. 1-2. Succes rook bloed. Met alle energie die beide ploegen nog bezitten gingen de laatste tien minuten in. Wiron moest leunen en Succes moest hopen. Een pass van Dennis Norder op Jeroen Metselaar luidde de gelijkmaker in. Metselaar gaf de bal subtiel door op Bart de Kleine, die geheel vrijstaand de verre hoek vond. 2-2.
Wiron en Succes hebben beide een punt overgehouden aan deze eilandderby. Wiron was bijzonder efficiënt en verdedigend was het redelijk op orde. Succes was voetballend de m
 

Share this article

Related posts

Category

Category

Category

Category