Foto-expositie Alexander Khimushin

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

WIERINGERWERF – Van 30 oktober tot en met 29 november zal er in het cultureel centrum “De Cultuurschuur” te Wieringerwerf een foto-expositie te zien zijn van de Siberische fotograaf Alexander Khimushin. De expositie wordt georganiseerd door Stichting: Growing Seeds Worldwide Foundation (GSWF)

Alexander Khimushin is een reizende etnografisch fotograaf, geboren en getogen in Sakha (Yakutia) – de koudste regio ter wereld en een van de meest geïsoleerde regio’s van Siberië. 12 jaar geleden pakte hij een rugzak en begon aan een reis die tot op de dag van vandaag voortduurt, alleenreizend naar de meest afgelegen en ontoegankelijke uithoeken van de wereld. Het bezoeken van inheemse mensen en leren over hun culturen en traditionele manieren van leven is de meest inspirerende ervaring van zijn leven geworden. De afgelopen jaren heeft hij zich toegewijd aan het “The World In Faces” fotoproject dat de ongelooflijke diversiteit van onze multiculturele wereld laat zien door middel van fotoportretten en persoonlijke verhalen van inheemse volkeren.

Alexander heeft er zijn missie van gemaakt om de wereld te vertellen over deze unieke mensen en hun oude culturen, om hun wijsheid te delen, hun gezichten te laten zien en hun verhalen te vertellen. Hij hoopt dat zijn fotoproject een oproep tot actie zal zijn om de wegen en rechten van inheemse volkeren te erkennen en te beschermen, en wereldwijd bewustzijn te creëren over de strijd, de wereldbeelden en hun veerkracht van deze mensen.

Samenwerking tussen Alexander Khimushin en Monique Wijngaarde -Bekema de oprichtster van Stichting:  GSWF

Share this article

Related posts

Category

Category

Category

Category