2°C | Amsterdam

Gemeentehuis kleurt blauw en roze tijdens de Baby Loss Awareness Week

HOLLANDS KROON – In de week van 9 tot 15 oktober wordt wereldwijd aandacht gevraagd voor babysterfte en worden overleden baby’s herdacht. Iedere dag overlijden er in Nederland 3 tot 4 baby’s tussen zwangerschap en geboorte (na een zwangerschapstermijn van 22 weken). Daarnaast verliezen meer dan 20.000 ouders in Nederland een kindje in de vroegere termijn van de zwangerschap (voor 22 weken).

Het landelijke steunpunt NOVA zorgt er met verschillende activiteiten voor dat het bewustzijn voor babyverlies wordt vergroot. Ook in onze gemeente wonen ouders die met babyverlies te maken hebben gehad. Om deze ouders te steunen en hun kindjes te herdenken, kleuren wij ons gemeentehuis in Anna Paulowna in deze week afwisselend roze en blauw. Ook hijst wethouder Mary van Gent een speciale vlag bij het gemeentehuis.

Het is mogelijk om een verloren kindje te registreren bij de gemeente

Dit kan ook met terugwerkende kracht. Ouders die dit willen, kunnen dit digitaal bij ons aangeven. Persoonlijk contact hierover is natuurlijk ook mogelijk. Via ons wijkteam kunt u hulp krijgen bij het verwerken van uw verlies. Niet alleen als het pasgeleden is, maar ook van lang(er) geleden. Hiervoor is ook een landelijk steunpunt, genaamd NOVA. Meer informatie over dit steunpunt vindt u op www.steunpuntnova.nl.

Related Articles

Verdien een beloning in de vorm van rente door middel van het staken van crypto!

Meer weten? Lees er meer over bij onze top 3 favo exchanges:

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet.

Een beginner in de cryptowereld? Nederlands grootste crypto exchange Bitvavo helpt je graag in jouw proces!

Belangrijke mededeling: Tijdelijk 1000 euro GRATIS trading fees

HollandseKroonactueel.nl biedt jou niet alleen het laatste Crypto nieuws. Wij bieden jou ook 1000 euro gratis trading fees aan bij Nederlands grootste Crypto Exchange.