2°C | Amsterdam

Google zet Middenmeer op de landkaart


MIDDENMEER – De inwoners van Middenmeer zijn blij met de komst van Google. In het dorp in de Wieringermeerpolder in de gemeente Hollands Kroon heeft de softwaregigant zeventig hectare grond gekocht om een datacenter te bouwen. Verslaggever Rogier Dankerlui ging op onderzoek uit in Middenmeer.

Google en Middenmeer

De inwoners vinden het mooi dat Middenmeer internationaal op de kaart wordt gezet. Bovendien hopen ze op extra arbeidsplaatsen en zien ze de komst van Google als een ‘boost’ voor het dorp met ruim drieduizend inwoners.

Geweldig

Commercieel directeur Jack Kranenburg van het bedrijventerrein Agriport A7 waar Google de grond heeft gekocht, noemt de komst ‘geweldig’. Hij ziet de stap van het Amerikaanse bedrijf als de bevestiging dat dit terrein voor grote datacenterbedrijven een hele goede locatie is en dat de benodigde voorzieningen goed op orde zijn.

Techno-reus Microsoft zit al enkele jaren op hetzelfde bedrijventerrein met twee gebouwen voor data-opslag. En het bedrijf breidt verder uit.

Lees ook:  Niet Amazon maar Google komt naar Agriport A7

Ook fractievoorzitter Sylvia Buczynski van de PvdA in Hollands Kroon is verheugd door de komst van Google. Wel hoopt ze dat het datacenter van Google niet zo ‘saai en grijs’ wordt als de gebouwen van Microsoft. Ze hoopt dat het gebouw van Google beter in het landschap zal passen. “Goeie architectuur vergt meer dan een groen verfje. Ik hoop dat Google zo vooruitstrevend is dat het bereid is om in het ontwerp wat extra geld te steken.”

Lees ook: Amazon komt met datacenter naar Agriport A7

Het bestemmingsplan voor de plek van het datacenter is al in orde. Voor de nieuwbouw op het terrein moet Google vergunningen bij de gemeente aanvragen waartegen omwonenden bezwaar kunnen maken.

Related Articles

Houdt u van chocolade? Dit recept is voor al jullie chocoladeliefhebbers die er zijn. Het is een heerlijke en makkelijke manier om chocoladeletters te
Weinig dingen in het leven zijn zo typisch Nederlands als het jaarlijkse Pinkpop Festival. Drie dagen lang verandert het stadje Landgraaf bij Maastricht elk

Verdien een beloning in de vorm van rente door middel van het staken van crypto!

Meer weten? Lees er meer over bij onze top 3 favo exchanges:

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet.

Een beginner in de cryptowereld? Nederlands grootste crypto exchange Bitvavo helpt je graag in jouw proces!

Belangrijke mededeling: Tijdelijk 1000 euro GRATIS trading fees

HollandseKroonactueel.nl biedt jou niet alleen het laatste Crypto nieuws. Wij bieden jou ook 1000 euro gratis trading fees aan bij Nederlands grootste Crypto Exchange.