Handbal: VZV neemt revanche en wint de streekderby tegen SEW overtuigend.

’t VELD/NIBBIXWOUD – Maedilon/VZV heeft het blamerende punt verlies in de thuiswedstrijd uitstekend weggewerkt, op overtuigende wijze werd SEW in Wognum op een gevoelige 20-28 nederlaag getrakteerd. Het was de derde zege op rij voor VZV, nadat Lotte Prak zich weer aangesloten heeft bij de selectie van trainer/coach Betty Plasmeyer. Beide teams begonnen de wedstrijd zeer gespannen, in de eerste minuten werd er door beide teams slordig gespeeld en niet gescoord.

VZV had de zenuwen het eerste onder controle en nam door treffers van Linsey Perre en Joyce Hillen een 0-2 voorsprong. Tot de stand 4-4 ging het nog gelijk op waarna VZV het heft in handen begon te nemen en een steeds groter wordende voorsprong wist op te bouwen. Het team van trainer/coach Ronald van der Kamp kon VZV niet meer bijbenen waardoor VZV bij balverlies van SEW door snelle breaks op Lisanne Kolken wist te scoren.

SEW probeerde door Lotte Prak mandekking te geven meer grip op de wedstrijd te krijgen, hierdoor kregen de andere speelster meer ruimte en maakten daar ook gretig gebruik van . Helaas raakte Linsey Perre bij een ongelukkige actie in de eerste helft behoorlijk geblesseerd, haar knie lijkt dusdanig beschadigd dat ze waarschijnlijk voorlopig niet zou kunnen spelen. Maedilon/VZV bleef echter energiek en enthousiast doorspelen, waar ook Lotte Houtenbos weer wat speelminuten kon maken na haar vervelende blessure.

Ruststand 8-15.

VZV ging in de tweede helft meteen prima van start Joyce Hillen scoorde direct 8-16 waarna de snelle en veel scorende Lisanne Kolken bij de stand 11-21 zelfs voor tien punten voorsprong zorgde. Het voortreffelijk acterende team van Betty Plasmeyer speelde een gewonnen wedstrijd, de vele Maedilon/VZV supporters genoten weer als vanouds van hun favorieten.

SEW verkleinde de achterstand nog wel iets, maar moesten toch met een forse nederlaag genoegen nemen wat voor de twee wedstrijden tegen dit team in de nacompetitie voor het nodige zelfvertrouwen zal zorgen.

Eindstand 20-28.

Doelpunten: Joyce Hillen 7, Lisanne Kolken 7, Lotte Prak 6, Jane Kramer 3, Djazzmin Trabelsi 2, Florance Kos 1, Linsey Perre 1, en Romy Zengerink 1.

Zaterdag 3 maart speelt Maedilon/VZV Ds1. de laatste thuiswedstrijd van de reguliere competitie tegen hekkensluiter E&O Ds1. uit Emmen in Sporthal ’t Zijveld aanvang 20.45 uur.