2°C | Amsterdam

Het is aanpoten geblazen voor de bollenkwekers

ZIJDEWIND – Wisselende en natte weersomstandigheden zorgen bij de bollenkwekers voor veel extra werk en meer uitval van tulpenbollen. Nu de bollen al weer geruime tijd van het land zijn en het bollen pellen achter de rug is zijn de bollenbouwers druk bezig met het klaarmaken van de opbrengst voor de handel en het planten van  de bollen in de aankomende herfst.
Veel ja veel meer werk staat hun nog te wachten om de bollen oogst van zuur en andere ongemakken te zuiveren, wat dan ook meer uitval als andere jaren tot gevolg heeft. Bepaalde soorten zijn er vatbaarder voor als andere soorten en de kwaliteit van de grond kan ook van belang zijn. Van een wat rustigere periode zal dit jaar waarschijnlijk weinig terecht komen om alles bijtijds weer voorelkaar te hebben voor de plant van de volgende oogst.
De ondernemers van V.O.F Wijnker Bloembollen gevestigd aan de Hartweg nabij Zijdewind zijn onlangs een samenwerking aangegaan Peter en Arie verbouwen momenteel 12 Hectare verspreid in de omgeving, en met de bedoeling nog wat uitte breiden. De Wijnkers zijn zelf niet helemaal ontevreden en lijkt het voor hun bedrijf echt wel mee te vallen.
Het zal Peter en vader Siemen en Arie en vader Arie zeker lukken om alles op tijd voor elkaar te hebben.

Related Articles

Verdien een beloning in de vorm van rente door middel van het staken van crypto!

Meer weten? Lees er meer over bij onze top 3 favo exchanges:

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet.

Een beginner in de cryptowereld? Nederlands grootste crypto exchange Bitvavo helpt je graag in jouw proces!

Belangrijke mededeling: Tijdelijk 1000 euro GRATIS trading fees

HollandseKroonactueel.nl biedt jou niet alleen het laatste Crypto nieuws. Wij bieden jou ook 1000 euro gratis trading fees aan bij Nederlands grootste Crypto Exchange.