2°C | Amsterdam

Hollands Kroon gaat van de 8500 verkeersborden 900 weghalen.

HOLLANDS KROON – In de gemeente Hollands Kroon staan 8500 verkeersborden. De afgelopen tijd hebben verkeerskundigen onderzoek gedaan naar alle verkeersborden in de gemeente. Veel van de verkeersborden staan niet op de goede plaats of hebben geen functie meer. Deze borden worden de komende tijd verplaatst of verwijderd. Soms ontbreken er juist borden. Deze worden alsnog geplaatst.

Beoordeeld op kwaliteit

Alle verkeersborden in de gemeente zijn beoordeeld op kwaliteit. Veel borden blijken te oud of zijn beschadigd. Deze moeten worden vervangen. Dit gebeurt van 21 juni tot 31 december 2021. Tegelijkertijd worden alle vieze borden schoongemaakt. Nadat dit klaar is blijven er ongeveer 900 verkeersborden minder over.

Verkeersbesluiten

Voor een aantal borden worden de komende tijd verkeersbesluiten genomen. Op officiële bekendmakingen.nl ziet u of in uw eigen omgeving borden geplaatst of verwijderd worden waar een verkeersbesluit voor nodig is.

Duurzaam beplakte borden

Verkeersborden zijn beplakt met een gekleurde folie. Deze folie kan beschadigd en verkleurd raken, waardoor het verkeersbord niet goed afleesbaar is. Soms is de folie afgekeurd maar het bord nog wel te gebruiken. In dat geval wordt het bord beplakt met nieuwe folie. Zo hoeven we niks weg te gooien en gaan we duurzaam met de borden om.

Uit onderzoek blijkt dat deze manier van werken het meest milieuvriendelijk is. Er wordt minder CO2 uitgestoten en water verspild vergeleken met materialen als bamboe of nieuw aluminium. Van alle borden die we vervangen en plaatsen is onze eis dat 95% op deze manier is behandeld. Dat komt neer op ongeveer 2300 duurzame borden.

Planning

Aannemer ‘POL Heteren bv’ voert het project uit. Zij zijn bezig van 21 juni tot 31 december 2021.

Het verschilt per gebied wanneer u iets merkt van de werkzaamheden. Er wordt zo veel mogelijk gewerkt van grote naar kleine dorpen. De aannemer is per bord korte tijd bezig. Hierdoor verwachten we dat u hier weinig tot geen last van heeft

Related Articles

Verdien een beloning in de vorm van rente door middel van het staken van crypto!

Meer weten? Lees er meer over bij onze top 3 favo exchanges:

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet.

Een beginner in de cryptowereld? Nederlands grootste crypto exchange Bitvavo helpt je graag in jouw proces!

Belangrijke mededeling: Tijdelijk 1000 euro GRATIS trading fees

HollandseKroonactueel.nl biedt jou niet alleen het laatste Crypto nieuws. Wij bieden jou ook 1000 euro gratis trading fees aan bij Nederlands grootste Crypto Exchange.