2°C | Amsterdam

Hollands Kroon kiest voor flexibiliteit bij aankoop plantmaterialen

HOLLANDS KROON – Om genoeg keuzes te hebben bij het aankopen van plantmaterialen houdt de gemeente Hollands Kroon de leveringen buiten de aanbestedingen. Dit zorgt er voor dat de gemeente en de opdrachtnemer voldoende flexibiliteit hebben in het stellen van eisen aan de kwaliteit en keuze van het assortiment. 
Zo kan het voorkomen dat na een iepziekte er dat jaar meer resistente iepen geplant gaan worden en deze soort is alleen verkrijgbaar bij een klein aantal kwekers. De certificering op het gebied van duurzaamheid voor boomkwekerijen staat nog in de kinderschoenen en ook bestaat er onder deze kwekerijen nog geen officieel keurmerk waardoor het voor Hollands Kroon lastig is om dit als criterium te eisen.
Er zijn al wel een paar kwekerijen die zeggen dat zij duurzaam werken maar zolang dit nog niet officieel is vastgelegd en daar ook nog geen controle door de officiele instanties op is ziet Hollands Kroon af om de aankoop van plantmaterialen binnen de aanbestedingen te plaatsen.
Hollands Kroon laat weten dat:  “Er naast duurzaamheid, ook wordt gelet op prijs, kwaliteit en, zoals eerder genoemd, de beschikbaarheid van het gewenste plantmateriaal. Alleen duurzaamheid als criterium is in onze ogen een te beperkt uitgangspunt.

Related Articles

Op zoek naar een heerlijk nieuw recept om uit te proberen? Bokkenpootjes zijn een traditionele Nederlandse traktatie die perfect zijn voor elke gelegenheid. Ze
Wilt u ook een heerlijk bolus recept maken? Een bolus is een soort voedsel dat populair is in veel landen over de hele wereld.

Verdien een beloning in de vorm van rente door middel van het staken van crypto!

Meer weten? Lees er meer over bij onze top 3 favo exchanges:

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet.

Een beginner in de cryptowereld? Nederlands grootste crypto exchange Bitvavo helpt je graag in jouw proces!

Belangrijke mededeling: Tijdelijk 1000 euro GRATIS trading fees

HollandseKroonactueel.nl biedt jou niet alleen het laatste Crypto nieuws. Wij bieden jou ook 1000 euro gratis trading fees aan bij Nederlands grootste Crypto Exchange.