2°C | Amsterdam

Ice Bucket Challenge zorgt voor doorbraak ALS.

REGIO – De Ice Bucket Challenge heeft voor een doorbraak gezorgd in het onderzoek naar de spierziekte ALS. Oscar Wagner uit Schagen overleed eind vorig jaaraan de ziekte, maar de doorbraak biedt hoop aan anderen. “Hij is niet voor niets gestorven.”
Met onder andere de challenge, die in 2014 een hype was, werd zo’n 100 miljard dollar opgehaald voor onderzoek naar de slopende ziekte. En met succes: er werden twee nieuwe genen ontdekt die iets zeggen over de oorzaak van ALS. 
Oscar werd ziek in 2013. “Voordat hij de diagnose ALS kreeg, had hij al vage klachten, waar iedereen zich zorgen over maakte”, verzucht zijn zus Astrid. Na verschillende onderzoeken hadden de artsen vreselijk nieuws: Oscar leed aan ALS. Na een lang gevecht overleed hij eind 2015.
‘Fantastisch’
De doorbraak is voor Astrid geweldig nieuws. “Ze zijn al zo lang aan het onderzoeken en je weet dat daar heel veel geld voor nodig is. Maar dat die doorbraak er daadwerkelijk is gekomen daardoor, is fantastisch,” zegt Astrid tegen NH.
Oscars familie blijft geld inzamelen voor onderzoek. “Zeker als je bedenkt hoeveel mogelijkheden dat brengt. Mijn broer gaf niet op. Hij wilde blijven strijden. Daarom heeft hij ook meegedaan aan de posteractie. Op die manier heeft hij zijn strijd geleverd. Hij geeft daarmee de boodschap door dat iedereen in actie moet komen”, vertelt Astrid geëmotioneerd.

Related Articles

Verdien een beloning in de vorm van rente door middel van het staken van crypto!

Meer weten? Lees er meer over bij onze top 3 favo exchanges:

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet.

Een beginner in de cryptowereld? Nederlands grootste crypto exchange Bitvavo helpt je graag in jouw proces!

Belangrijke mededeling: Tijdelijk 1000 euro GRATIS trading fees

HollandseKroonactueel.nl biedt jou niet alleen het laatste Crypto nieuws. Wij bieden jou ook 1000 euro gratis trading fees aan bij Nederlands grootste Crypto Exchange.