2°C | Amsterdam

Ieder jaar 175 nieuwe bomen in Hollands Kroon, in tien jaar tijd 4750 nieuwe bomen

HOLLANDS KROON – Bomen zijn belangrijk voor de natuur en het halen van de klimaatdoelen. Daarom is de gemeenteraad donderdagavond akkoord gegaan met het groenstructuurplan. Hierin staat dat Hollands Kroon vanaf 2022 tien jaar lang ieder jaar 175 bomen en heesters (struiken) extra aanplant. Dit is bovenop de 300 bomen die elk jaar al geplant worden. In tien jaar plant de gemeente dan 4750 bomen. 

Planten kan niet overal

Niet overal kan zomaar een boom worden geplant. Dit heeft te maken met kabels en leidingen die onder de grond zitten. Daarom is door een extern bureau onderzoek gedaan naar waar en hoeveel bomen geplant kunnen worden.

Goed plan

Een aantal fracties vonden de hoeveelheid bomen nog te weinig. Maar de gemeenteraad was over het algemeen positief over het groenstructuurplan. Wel werd extra aandacht gevraagd voor het juist onderhouden van de bomen en struiken.

Related Articles

Verdien een beloning in de vorm van rente door middel van het staken van crypto!

Meer weten? Lees er meer over bij onze top 3 favo exchanges:

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet.

Een beginner in de cryptowereld? Nederlands grootste crypto exchange Bitvavo helpt je graag in jouw proces!

Belangrijke mededeling: Tijdelijk 1000 euro GRATIS trading fees

HollandseKroonactueel.nl biedt jou niet alleen het laatste Crypto nieuws. Wij bieden jou ook 1000 euro gratis trading fees aan bij Nederlands grootste Crypto Exchange.