2°C | Amsterdam

Inwoners Middenmeer er nog niet overuit over komst 100 vluchtelingen

MIDDENMEER _ Middenmeer maakt zich op voor de komst van zo’n honderd asielzoekers die gehuisvest zullen worden in het voormalige partycentrum De Oude Beurs. Het initiatief komt van inwoners zelf, nadat de gemeente Hollands Kroon eerder van plan was een asielzoekerscentrum in te laten richten voor 800 vluchtelingen.
De gemeente Hollands Kroon is blij met het initiatief voor de kleinschalige opvang in Middenmeer. Burgemeester Nawijn is blij met het voorstel en hoopt dat de locatie snel klaar is, nu ook de gemeenteraad positief heeft geoordeeld over het aanbod,meldt NH.
Verslaggever Jurgen van den Bos vroeg inwoners van Middenmeer over de komst van de vluchtelingen maar ook burgemeester Nawijn over de komst van de 100 vluchtelingen naar Middenmeer.

Lees ook: Oude Beurs Middenmeer in vizier voor opvang 100 vluchtelingen
Afgelopen maand heeft de gemeente advies gevraagd van inwoners uit de vier grote kernen. Zij gaven aan liever kleinere groepen asielzoekers op te vangen.
Tuin
Hoewel het initiatief uit de dorp komt, zijn lang niet alle inwoners blij met het voorstel. “Ik kan het niet geloven, ze zijn hier niet zo op vluchtelingen. Dit is een klein dorp, daar moet je niet zoveel mensen bijplaatsen”, zegt een vrouw. Maar er zijn ook positieve geluiden, zeker als blijkt dat het verloederde partycentrum na jaren eindelijk opgeknapt zal worden. “En als we dan ook die vluchtelingen kunnen helpen? Het zijn er maar honderd”, zegt een dorpsbewoner. Die opmerking wekt hilariteit op straat: “Maar honderd? Dan kunnen ze toch ook bij jou in de tuin, Siem?”
Lees ook: Informatieavond inwoners Middenmeer over komst vluchtelingen
Het is nog niet duidelijk wanneer De Oude Beurs klaar is voor de opvang van de vluchtelingen. De gemeente is ondertussen nog op zoek naar een locatie voor een asielzoekerscentrum voor 300 vluchtelingen.

Related Articles

Veel mensen zijn inmiddels overstag en kiezen voor zonne-energie. Hoewel zonnepanelen steeds populairder worden, was dat niet altijd het geval. Tijd om de 5

Verdien een beloning in de vorm van rente door middel van het staken van crypto!

Meer weten? Lees er meer over bij onze top 3 favo exchanges:

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet.

Een beginner in de cryptowereld? Nederlands grootste crypto exchange Bitvavo helpt je graag in jouw proces!

Belangrijke mededeling: Tijdelijk 1000 euro GRATIS trading fees

HollandseKroonactueel.nl biedt jou niet alleen het laatste Crypto nieuws. Wij bieden jou ook 1000 euro gratis trading fees aan bij Nederlands grootste Crypto Exchange.