Landskampioen Dalfsen speelt met Maedilon/VZV

‘T VELD – Maedilon/VZV kon zaterdagavond in een weer goed gevulde sporthal ’t Zijveld geen potten breken tegen de regerend landskampioen Dalfsen. Het collectief waar VZV anders zo sterk en veerkrachtig hun resultaten mee weet te bewerkstelligen ‘had nu een collectieve off Day’ speelde zeker geen beste wedstrijd. Vooral aanvallend was het team van Betty Plasmeyer machteloos, alleen de beide keepsters Zomerdijk en De Wit scoorden wel een ruime voldoende. VZV kwam nog wel op voorsprong, Albertine Abube opende nog wel bijzonder knap de score in de eerste minuut 1-0.
Hierna kreeg Dalfsen achter elkaar drie strafworpen waarvan Amber Zomerdijk met een prima reflex er één onschadelijk wist te maken 1-2. Vervolgens liep Dalfsen uit naar een 1-8 voorsprong waarna VZV door een time out in de twaalfde minuut het tij probeerde te keren. Het leek succes te hebben een weergaloze redding van Amber Zomerdijk gevolgd door een razendsnelle break-out op Albertine Abube, haar fantastische lob belande echter jammerlijk op de lat boven de keepster Ellen Jansen De volgende VZV aanval was het echter wel raak door Albertine Abube met een geweldige actie gaf zij de verdediging inclusief de sterk keepende doelvrouw van Dalfsen het nakijken 2-8.
Na de 2-9 van Dalfsen redde Amber Zomerdijk wederom voortreffelijk maar de tegenstander wist in de achttiende minuut hun voorsprong te vergroten naar 2-11 waarna Albertine Abube tien minuten voor het rustsignaal ook de volgende VZV treffer op een onnavolgbare wijze achter de verbouwereerde keepster tegen het net wist te knallen 3-11. Dalfsen scoorde er ook lustig oplos na 25 minuten gingen ze met 3-14 aan de leiding doordat er steeds speelsters van Maedilon/VZV op de bank moesten plaats nemen omdat er in de ogen van het scheidsrechters koppel van Dijk/Schipper te hard werd verdedigd. Na eerst een katachtige redding kreeg Dalfsen weer een strafworp toebedeeld door het warrig leidende scheidsrechters koppel .
Het was weer Amber Zomerdijk die de strafworp wist te stoppen gevolgd door nog enkele knappe reddingen, alleen Joyce Hillen zou de eerste helft nog scoren voor het onherkenbare VZV.
Ruststand 4-15.
Na rust wederom een veel beter Dalfsen wat bleef scoren en waar VZV de kansen die ze kregen veelal onbenut lieten. Alleen Linsey Perre raakte na een snelle score van Dalfsen in de eerst minuut met een harde stuiterbal nog de lat waarna de jeugdige talentvolle Jane Kramer met twee bekeken schoten rond de vijfde minuut wel twee keer wist te scoren en de stand 6-20 op het score bord bracht.
Een hopeloze achterstand waar VZV weinig tegen in te brengen had en halverwege de tweede helft alleen Britt Stegers uit een strafworp en Djazzmin Trabelsi nog wisten te scoren 8-24. Dalfsen gaf VZV weinig scorings kansen al wist de thuisploeg in het laatste kwartier door doelpunten van Kim Jimmink, Linsey Perre, Florace Kos, Djasmin Trabelsi en tweemaal Joyce Hillen nog zes keer doel te treffen wat hun totaal op een schamele 14 doelpunten bracht.
Dalfsen het team van trainer/coach Peter Portengen wist in het laatste kwartier nog dertien keer te scoren ondanks enkele geweldige reddingen van keepster Monique de Wit die de plaats Amber Zomerdijk onder de lat had overgenomen en ook een strafworp uit haar doel wist te ranselen.
Eindstand 14-37.
Zaterdag 5 Nov. speelt VZV de laatste wedstrijd van de eerste competitie helft uit tegen Quintus. Supporters kunnen ook weer mee met de bus van Van Diepen om hun favorieten aantemoedigen. Opgeven bij rvdevries@gmail.com of 06-557 039 06.
Doelpunten : Albertine Abube 3, Joyce Hillen 3, Jane Kramer 2, Djazzmin Trabelsi 2, Britt Stegers 2, Florance Kos 1, Kim Jimmink 1.