2°C | Amsterdam

Levensgevaarlijke kruispunt Den Helder, wanneer vallen de eerste slachtoffers.

REGIO – Bewoners van Den Helder klaagden donderdagochtend over een nieuwe verkeerssituatie op de Ruyghweg. Op Facebook werd een video geplaatst van een bijna-aanrijding tussen een auto en een fietsster en gewaarschuwd voor ongelukken. Rond 16.30 donderdagmiddag was het raak.
Waarschijnlijk heeft een automobilist de fietsster over het hoofd gezien en aangereden. De politie kon niks zeggen over de toestand van het slachtoffer, maar omstanders bevestigden dat ze naar het ziekenhuis moest worden afgevoerd.
Onduidelijk en gevaarlijk kruispunt
Het kruispunt werd onlangs vernieuwd waardoor een onduidelijke situatie is ontstaan. De doorgaande weg buigt af naar links, maar weggebruikers kunnen echter ook rechtdoor. Voor de bestuurders die rechtdoor willen, staan er haaientanden op de weg en kleine rode lampjes om aan te geven dat er voorrang verleend moet worden aan fietsers die afslaan.
Bewoners eisen optreden van gemeente
Buurtbewoners waarschuwden al dat deze onduidelijke situatie tot een ongeval zou leiden. In het filmpje dat donderdagochtend op Facebook gepost werd, is te zien hoe het maar net goed gaat. Later op de dag werden de angsten van bewoners werkelijkheid.
Omwonenden eisen nu dat de gemeente optreedt. Een van de klagers op Facebook, Sietah Cornielje, houdt de overheid verantwoordelijk voor het ongeluk. “Ze hebben deze kruising levensgevaarlijk gemaakt”, zegt ze tegen NH.

Related Articles

Veel mensen zijn inmiddels overstag en kiezen voor zonne-energie. Hoewel zonnepanelen steeds populairder worden, was dat niet altijd het geval. Tijd om de 5

Verdien een beloning in de vorm van rente door middel van het staken van crypto!

Meer weten? Lees er meer over bij onze top 3 favo exchanges:

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet.

Een beginner in de cryptowereld? Nederlands grootste crypto exchange Bitvavo helpt je graag in jouw proces!

Belangrijke mededeling: Tijdelijk 1000 euro GRATIS trading fees

HollandseKroonactueel.nl biedt jou niet alleen het laatste Crypto nieuws. Wij bieden jou ook 1000 euro gratis trading fees aan bij Nederlands grootste Crypto Exchange.