Levensgevaarlijke kruispunt Den Helder, wanneer vallen de eerste slachtoffers.

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

REGIO – Bewoners van Den Helder klaagden donderdagochtend over een nieuwe verkeerssituatie op de Ruyghweg. Op Facebook werd een video geplaatst van een bijna-aanrijding tussen een auto en een fietsster en gewaarschuwd voor ongelukken. Rond 16.30 donderdagmiddag was het raak.
Waarschijnlijk heeft een automobilist de fietsster over het hoofd gezien en aangereden. De politie kon niks zeggen over de toestand van het slachtoffer, maar omstanders bevestigden dat ze naar het ziekenhuis moest worden afgevoerd.
Onduidelijk en gevaarlijk kruispunt
Het kruispunt werd onlangs vernieuwd waardoor een onduidelijke situatie is ontstaan. De doorgaande weg buigt af naar links, maar weggebruikers kunnen echter ook rechtdoor. Voor de bestuurders die rechtdoor willen, staan er haaientanden op de weg en kleine rode lampjes om aan te geven dat er voorrang verleend moet worden aan fietsers die afslaan.
Bewoners eisen optreden van gemeente
Buurtbewoners waarschuwden al dat deze onduidelijke situatie tot een ongeval zou leiden. In het filmpje dat donderdagochtend op Facebook gepost werd, is te zien hoe het maar net goed gaat. Later op de dag werden de angsten van bewoners werkelijkheid.
Omwonenden eisen nu dat de gemeente optreedt. Een van de klagers op Facebook, Sietah Cornielje, houdt de overheid verantwoordelijk voor het ongeluk. “Ze hebben deze kruising levensgevaarlijk gemaakt”, zegt ze tegen NH.

Share this article

Related posts

Category

Category

Category

Category